מתן שתן תכוף

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• מתן שתן תכוף
    ריקי
    08/05/2007

שלום. בשנים האחרונות אני צריכה להשתין בתדירות מאוד גבוהה, הדבר מפריע לי כי אני פוחדת מנסיעות ארוכות ואני לא זוכרת כבר מתי ישנתי לילה שלם בלי לקום 3-4 פעמים. הבעיה נהיית יותר חמורה אחרי קיום יחסי מין (לא מפעם אחת, אלא כשאני מקיימת יחסים באופן סדיר), נבדקתי אצל רופאי נשים והם אמרו שזה לא קשור. האם תוכל להציע לי מה אני יכולה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתן שתן תכוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכיפות במתן שתן -נשים

ד''ר נחום זילבר
    10/05/2007

כאשר ישנה תופעה של שינויים בתדירות או בדחיפות או בתכיפות במתן שתן יש לבדוק את הדימניות של יציאת השתן משלפוחית השתן. בנשים צעירות רצוי לבצע בדיקת אורודינמיקה מלאה ע"מ למצוא האם קיימת פגיעה פיסיולוגית במערכת השתן התחתונה. לעיתים יש להוסיף לכך בדיקת רנטגן כגון, אולטראסאונד ואף C.T, או MRI כדי לשלול פגיעה אנטומית. כמו כן, כאשר יש קשר ליחסי מין רצוי לבדוק שתן כללית ותרבית לפני ואחרי יחסי מין בהפרש של יום יומיים ביניהם. במידה וימצא זיהום קל שאינו בא לידי ביטוי קליני ניתן לטפל באנטיביוטיקה מונעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו