מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהענת04/02/2008
שלום ד"ר
מקווה שהפורום הזה מתאים גם לנשים, גם לנו יש לפעמים בעיות אורולוגיות.
אני חולת אנדומטריוזיס בדרגה 4, לאחרונה הופיעו אצלי כאבים בגב התחתון ובמותניים (הכאבים במותניים הם כמו פעימות חדות) הכאבים הופיעו למרות הדיכוי שבו אני נמצאת כבר כ- 9 חודשים.
ומעבר לזה כבר מספר שנים אני סובלת, במיוחד בלילות, מהרגשה של צורך במתן שתן למרות שכל פעם בקושי יוצאות טיפות בודדות.
לפני 9 חודשים עם גילוי המחלה כבר עברתי US כליות ולא נראה דבר והאורולג שאליו פניתי טען שבמרבית המיקרים לא ניתן לראות את המוקדים ב- US.
כעת בעקבות התלונות החדשות על הכאבים נשלחתי לבצע שוב US כליות ודרכי שתן על מנת לבדוק אם אין מעורבות של אנדומטריוזיס.
האם אכן במרבית המיקרים קשה מאוד להבחין במעורבות כזאת? האם יכול להיות שהטכנאים אשר בדר"כ מבצעים את ה- US לא יודעים לזהות את מוקדי האנדומטריוזיס? איך ניתן להבטיח שרופא ולא טכנאי יבצע את ה- US.
אשמח אם תוכל לענות לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד''ר נחום זילבר05/02/2008אנדומטריוזיס יכול לפגוע במערכת השתן בעיקר על ידי "תפיסת" השופכן בתוך רקמה זו. עקב כך יכולה להיות תמונה שיכולה להיות מתאימה לעווית כיליתית.
לדעתי, הבדיקה הטובה ביותר היא דווקא CT ולא אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)