שאלה

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ענת
    04/02/2008

שלום ד"ר
    מקווה שהפורום הזה מתאים גם לנשים, גם לנו יש לפעמים בעיות אורולוגיות.

אני חולת אנדומטריוזיס בדרגה 4, לאחרונה הופיעו אצלי כאבים בגב התחתון ובמותניים (הכאבים במותניים הם כמו פעימות חדות) הכאבים הופיעו למרות הדיכוי שבו אני נמצאת כבר כ- 9 חודשים.
    ומעבר לזה כבר מספר שנים אני סובלת, במיוחד בלילות, מהרגשה של צורך במתן שתן למרות שכל פעם בקושי יוצאות טיפות בודדות.
    לפני 9 חודשים עם גילוי המחלה כבר עברתי US כליות ולא נראה דבר והאורולג שאליו פניתי טען שבמרבית המיקרים לא ניתן לראות את המוקדים ב- US.
    כעת בעקבות התלונות החדשות על הכאבים נשלחתי לבצע שוב US כליות ודרכי שתן על מנת לבדוק אם אין מעורבות של אנדומטריוזיס.
    האם אכן במרבית המיקרים קשה מאוד להבחין במעורבות כזאת? האם יכול להיות שהטכנאים אשר בדר"כ מבצעים את ה- US לא יודעים לזהות את מוקדי האנדומטריוזיס? איך ניתן להבטיח שרופא ולא טכנאי יבצע את ה- US.

אשמח אם תוכל לענות לי.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ענת

ד''ר נחום זילבר
    05/02/2008

אנדומטריוזיס יכול לפגוע במערכת השתן בעיקר על ידי "תפיסת" השופכן בתוך רקמה זו. עקב כך יכולה להיות תמונה שיכולה להיות מתאימה לעווית כיליתית.
    לדעתי, הבדיקה הטובה ביותר היא דווקא CT ולא אולטרסאונד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו