שלום,שאלה לגבי ניתוח וריקוצלה

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• שלום,שאלה לגבי ניתוח וריקוצלה
    בני
    07/02/2012

שלום אני בן 22 יש לי וריקוצלה,אורולוג שלח אותי לבדיקת זרע והיא יצאתה לא טובה
    (3 אחוז תאים תקינים,ונפח 1.4 מ''ל)

האורולוג המליץ לי לעשות ניתוח ואני ממש מתלבט:
    מבחינה בריאותית לא כואב לי שום דבר וגם לא באשכים עצמם,כאילו אני מרגיש את הוריקוצלה על ידי מישוש אבל אין לי שום כאבים.
    עכשיו אני רוצה לשאול אם וריקוצלה יכולה לגרום לבעיות חוץ מבנושא פוריות,ואם כן איזה בעיות?

ולגבי הפוריות:
    האורולוג המליץ על ניתוח ואמר שאחרי הניתוח,איכות הזרע או שהיא תשאר כמו שהיא או שהיא תשתפר...
    ואמר שאם אני לא עושה את הניתוח אז או שהאיכות תשאר כמו שהיא או שהיא תדרדר עוד יותר...

עכשיו מהבחינה של הפוריות...זה נושא שהוא לא רלוונטי בשנים הקרובות...כאילו אני לא מתכוון להביא ילדים נגיד ב8 שנים הקרובות...
    אז אני רוצה לשאול בעצם מבחינת זמן כמה זה דחוף עבורי להגיע להחלטה אם לעשות ניתוח או לא...
    האם כדאי לי לדחות את ההחלטה לעוד כמה שנים או שאני חייב להחליט בזמן הקרוב?.

אשמח לקבל תשובה
    תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ניתוח וריקוצלה

ד''ר נחום זילבר
    07/02/2012

אם ישנה פגיעה באיכות הזרע והאשך תחת הווריקוצלה קטן יותר מהשני רצוי לעבור ניתוח בהקדם.גם אם אין לך כאבים כעת או ההרגשה היא טובה זה אינה סיבה לדחות ניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אבל בכל זאת..

בני
    08/02/2012

האשך עם הוריקוצלה והאשך בלי הוריקוצלה הם דיי באותו גודל..
    ואני בכל זאת מעוניין מה הדחיפות של לעבור את הניתוח?
    אם אני בן 22 ואני יעבור אותו עוד 3 שנים נגיד כמה זה קריטי וכמה זה משנה?
    והאם יש סכנות חוץ מבעיות פוריות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו