לאחר סרטן אשכים

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• לאחר סרטן אשכים
    שי
    06/04/2012

בן 39, לפני 12 שנים נוןסמינומה אז כימו' וכריתתאשך ימין+ עליית AFP LDH BHCG.
    .. השנה BHCG=10', לאחר שבוע יצא =6,לאחר שבוע נוסף יצא =10.(שני המרקרים האחרים תקינים).
    בכל שנים אחורה התוצאה היתתה פחות מ-10, ולעיתים פחות מ5.
    אונקולוג בקש לברר תת פעילות של האשך הבודד: יצא טסטוסטרון טוטל=13.1, LH נמוך מ0,2 , FSH נמוךמ 0,8.
    הייתי אצל אנדוקרינולוג דרך כללית מושלם שטען שכלעוד טסטוסטרון תקין, אין חשיבות ל LH FSH נמוכים. אך ליתר ביטחון ייעץ לבצע בדיקה חוזרת לכל צירי ההיפופיזה.
    בין לבין, האונקולוג בחן את תוצאת תפקוד האשך (להבנתי אין בעייה בתפקודו), וביקש לבצע CT חזה בטן ואגן, בוצע=תקין.
    אונקולוג טען שייתכן גידול בבלוטת האצטרובל והוא שמפריש BHCG וביקש לבצע CT מוח, בוצע CT מוח=תקין.
    בוצע שוב בדיקה הורמונלית מקיפה ונמצא:
    LH נמוך מ 0.2,
    FSH נמוך מ 0.8
    TSH =8.4 (טווח עליון =4.2), - T3-T4 בטווח באיזור הנורמה הנמוך.
    IGF1 =39.8 (טווח עליון של נורמה=37)
    טסטוסטרון=13.5
    בוצע שוב BHCG הפעם יצא =9 (שבועיים לאחר שיצא 10)
    תור לאנדוקרינולוג בעוד חודש וחצי.
    אונקולוג טוען בקשר ל LH FSH שאם זה מעניין אותי אז לפנות לאנדוקרינולוג והוא לא נכנס לזה אפלו. בנוסף טוען שעליית ביטא אינה קשורה כלל למחלה מלפני 12 שנים. ביקש בדיקה מרקרים חוזרת בעוד 3 חודשים.
    ואני בבעייה עם נתונים כנראה קשורים בניהם, אך אנדוקרינולוג לא יודע בקשר לביטא, ואונקולוג בקשר לLH FSH.
    בוצע סונר לאשך שמאל=תקין.
    אני די מבולבל מעודף נתונים חריגים והקשר בניהם.
    מה הסיכויים למשהו מאאיר כאן? החשד בעצם כלפי האשך השני?
    תודה לכיוונכם ועזרתכם וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר סרטן אשכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר סרטן אשכים - תגובה

ד''ר נחום זילבר
    08/04/2012

לא נכנס לסיפור האונקולוגי שלך כדי שתמשיך במעקב האונקולוג. כאשר הטסטוסטרון תקין אז בד"כ הורמונים המופרשים מהמוח תקינים ורמתם נמוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו