שאלה

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אורי
    12/05/2007

אני בגיל 17 וחצי אחרי ניתוח קיבוע אשך טמיר בצד שמאל (לפני כשנה)
    אשך ימין תיקין איך אפשר לדעת אם הפוריות אצלי בסדר ? האם אני יכול לבצע בדיקה כל שהיא או שאי אפשר לדעת?אורולוג ילדים אמר אחרי הניתוח כששאלתי אותו לגבי הפוריות וכל זה הוא אמר ימים יגידו מה זה אומר שאני צריך לחיות במתח תמידי? עד אשר ארצה להביא ילדים לעולם??? אם אפשר תשובות למה רשמו לי את זה (בפרופיל של הצבא הורידו לי בגלל זה)"סעיף 3 (דליות באזור האשכים )VARICOCELE או (מיימת האשכים )HYDROCELE ללא הפרעות" (מה זה אומר אפשר קצת מידע? אני מאוד ישמח ) סליחה על ההטרדה ותודה רבה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשך טמיר

ד''ר נחום זילבר
    16/05/2007

קיבוע אשך טמיר לא צריך לגרום לבעיות פוריות. אולם אם אתה מודאג מאד עליך לבקש הפניה לביצוע בדיקת זרע. לגבי הסעיף הצבאי שנקבע זה תלוי מה מצא הרופא הבודק באזור האשכים.
    וריקוצלה - הרחבת כלי דם מעל האשך. הידרוצלה- מים סביב האשך הגורמים לנפיחות בשק האשכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ו...

אורי
    16/05/2007

אני עוד מעט שנה אחרי הניתוח הוא בדק את האשכים בערך 6 חודשים אחרי אם לא פחות (הייתי כבר אחרי הניתוח) וזה מה שהוא רשם האם יש לי סיבה לדאוג?(לגבי מה שהוא רשם? האורולוג אמר שהכל בסדר (בבדיקה אצלו לפני הצו ראשון או אחרי אני לא זוכר) ממש מפחיד אותי העיניין
    וממי אני צריך לבקש הפנייה לבדיקת זרע??
    ואיפה עושים זאת בבית חולים?
    את הניתוח עשיתי בגיל 16 וחצי האם יש פה מקום לדאגה לגבי הפוריות?

תודה על זמנך היקר שאתה מקדיש למען הפורום תבורך! תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע

ד''ר נחום זילבר
    17/05/2007

בדיקת זרע נעשית במסגרת קופ"ח לאחר הפניה של רופא המשפחה. לדעתי אינך צריך לדאוג לגבי הפוריות. בכל מקרה נבראנו עם שני אשכים אולם מספיק אחד להפריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על התשובה

אורי
    18/05/2007

אצלי האשך שאחרי הקיבוע קטן מהאשך השני יש הבדלים משמעותיים בניהם ורצו לכרות את האשך הזה ולהשתיל תותב אבל לא כרתו מה זה אומר שהאשך עדיין טוב?? ועוד דבר התחושה (במישוש) לא אותו דבר בניהם למה? ואם אפשר לעשות משהו לגבי זה והאם בכלל זה ישתנה? תודה רבה על זמנך היקר שהינך מקדיש לענות על שאלותינו תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בגודל האשך

ד''ר נחום זילבר
    25/05/2007

בדרך כלל אשך לאחר קיבוע צריך להישאר בגודלו הטבעי. אולם אם האשך התכווץ בגודלו עד כדי כך שהמליצו לכרות אותו ולהשתיל תותב, הייתי ממליץ חוות דעת שניה על ידי אורולוג על מנת להחלט בנידון. לשאלתך, קשה לקבוע אם אשך אחד קטן - האם הוא מתפקד. משום שלצורכי תפקוד בודקים את שני האשכים יחדיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה

אורי
    26/05/2007

האשך נשאר באותו גודל מאז הקיבוע פשוט הוא יותר קטן מהאשך שלא עבר קיבוע (האשך היה קטן מלכחתכילה ורצו לכרות אותו אבל השאירו אותו בסוף ורק קיבעו אותו!) ועכשיו לשאלה שלי אם השאירו אותו וקיבעו אותו אז אכן יש מצב שהאשך טוב לא? ועוד שאלה במישוש ידני התחושה (מבפנים התחושה לא אותו דבר לא התחושה במגע בידיים, בידיים מרגישים 2 אשכים ובתוך הגוף כשניגעים אני מרגיש שוני כל שהוא ) לא אותו דבר למה זה ככה? מקווה שהבנת ותודה על ההעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר נחום זילבר
    01/06/2007

אם האשך הוא באותו גודל ואם אין בו נוקשות חדשה ואתה נמצא במעקב אחת לשנה, אין צורך בשום בירור נוסף או טיפול כלשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על העזרה

אורי
    02/06/2007

תודה רבה עזרת לי מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו