מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניתוח חוזר וריקוצלהאביב19/06/2012
שלום... לפני חצי שנה עברתי ניתוח וריקוצלה דרגה III... עכשיו זה דרגה II
לצערי הכאב לא עבר (נחלש אומנם אך לא עבר לחלוטין):
יש לי כמה שאלות - חשוב לי שתתייחס לכולן:
1. אולטראסאונד לפני חצי שנה: אשך ימין בגודל כ - 3.1*2*4.3, אשך שמאל בגודל כ - 2.7*1.4*3
עשיתי אולטראסאונד חוזר: אשך ימין בגודל כ -3*2*4.3 , אשך שמאל בגודל כ - 2.6*1.6*3.2
ניתן להגיד שיש שיפור באשך שמאל?
2. אשך שמאל הוא אשך תמיר. ואין לי מושג מי קיבע אותו או למה דווקא ככה... אבל המצב לא אסתטי בעליל. ומעבר להבדלי הגודל באשכים יש גם הבדל גבהים רציני. וזה גורם לעוגמת נפש בצורה מסויימת. פעם קודמת לא התעקשתי על קיבוע מחדש ואמרתי לעצמי - אם הניתוח לא יצליח אני אתעקש פעם הבאה. בפגישה האחרונה עם הרופא הוא לא הבין על מה אני מדבר - ודיי דחה על הסף. אבל זה חשוב לי מבחינת הביטחון ואני מעוניין להתעקש על זה. ציירתי לך ציור שמסביר את כוונתי - את המצב הנוכחי ואת המצב הרצוי.
פעולה כזו אפשרית? (כשביכול זה הליך פשוט - שיכול לשנות כל כך הרבה)
הוא רופא מאוד אנושי - ולא סוג של רובוט כמו הרבה רופאים אחרים ויש לי תחושה שהוא יבין - מה הייתי צריך להגיד לך בכדי לשכנע אותך ולהסביר לך כמה זה חשוב לי - כדי שתשתכנע?
תודה רבה - אנא התייחס לכל השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חוזר וריקוצלה - תגובה
ד''ר אורי גור17/07/2012לא ציינת גילך והסיבה שבוצע ניתוח.
קשה להגיש ישי שיפור בגודל - לא בטוח שניתן לצפות לשיפור כזה. האשך כנראה קטן כיוון שהיה טמיר ולא בגלל הוריקוצל
ניתוח קיבוע עלול להיות בעייתי וגם יכול לפגוע האשך.
לא ממליץ ניתוח כזה מסיבה אסתטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אביב25/07/2012אני בן 18 וחצי (עם התפתחות מינית מאוחרת - עדיין אין כל כך שיער גוף) הסיבה שהניתוח בוצע הוא כאבים בלתי נסבלים (בקושי יכלתי לקנח את האף מבלי שאני ארגיש לחץ וכאבים נוראיים) וריקוצלה דרגה 3 עם חזרה של דם - והרופא חשש שהאשך מתחמם וקטן וקטן ואם אני לא אטפל בזה הנזק יהיה בלתי הפיך (שזה בדיוק מה שרציתי לשמוע כי לא הייתי מסוגל לחיות עם הכאבים האלה). זה היה כנראה הרבה שנים והיה לי לחץ שם - הייתי בטוח שהתחתונים לוחצים והחלפתי מלא תחתונים עד שהבנתי שקיימת בעייה אחרת. מיד לאחר הניתוח הרגשתי שהאשך נהיה קשה יותר ופחות רכיכתי וחם והכאבים נעלמו לזמן מה. הכאבים חזרו אבל נחלשו בהרבה ועדיין יש לי וריקוצלה - דרגה 2. לדבריו של הרופא ששלח אותי לניתוח יש שיפור (בגודל האשך ובורידים עצמם) והוא המליץ לי לחזור לחוות דעת מהרופא המנתח למרות שלדעתו כבר אין השלכות למצב הקיים והכאבים הם רק כאבים. מאוד יכול להיות שהאשך קטן בגלל היותו אשך תמיר (לדברי האורולוגים האחרים שטענו שאני מדמיין את הכאב) אבל הייתי במעקב התפתחות (בגלל ההתפתחות המאוחרת) והרופא היה בודק אותי כל חצי שנה (עם סרגל) והוא לא העיר כלום ולא ביקש ממני ללכת לבדוק שום דבר (מה שנראה לי מעט תמוהה לאור ההבדל הגדול ביניהם) - למרות שהתחלתי את ההתפתחות בסביבות גיל 15 והפסקתי ללכת אליו בגיל 16.
בשורה התחתונה הייתי אצל הרבה רופאים בגלל העניין וכל רופא חולק על רופא אחר - לא הייתי אצל אף רופא שדבריו חפפו את דבריו של רופא אחר לחלוטין. למזלי רופא המשפחה שלי הפנה אותי אל מי שבחר לשלוח אותי לניתוח והקל עליי את הכאבים הנוראיים ולדבריו גם את הנזק הבלתי הפיך (שהטריד אותי לא פחות). למרות שלדבריהם של כל האורולוגים האשך הקטן הוא תקין אני עדיין בתקווה שהוא יגדל עוד (ומנסה להאמין שכבר הייתה איזושהיא גדילה - גם אם זה במילימטר או שניים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)