היצרות השופכה

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• היצרות השופכה
    יעקביאן
    19/10/2012

שלום,

לפני כשנה וחצי הייתה לי דלקת בשתן ואטיות במתן שתן.
    לאחר ביקור אצל אורולוג ונטילת Doxylin, הבעיה נעלמה.

אך לאחר חודש מאותו מקרה, חזר הקושי להתרוקן ( איטי ומטפטף ). לאחר ביקור אצל האורולוג ובדיקות flow וUS, עברתי בפעם הראשונה ציסטרוסקופיה בבית חולים בלינסון כניתוח אמבולטורי שארך 20 דקות וחזרתי להשתין כרגיל.

כ7 חודשים לאחר הניתוח חזרה התופעה בצורה זהה לכשהיה לפני הניתוח. בפנייה חוזרת לאורולוג ביצעתי שוב פעם US וFLOW וכמובן שוב פעם ציסטרוסקופיה. רק שלמרבה הצער, הפעם הניתוח "הסתבך", לדברי הרופא.
    כותב בדו"ח הניתוח : " נראתה היצרות קשה מאוד באיזור השופכה ולידה סימני false route ישנה. הועבר לבסוף קטטר טימן 8 לכיס השתן. כיס השתן מולא והוכנס קטטר על חייקי".
    לבסוף יצאתי מהניתוח עם 2 קטטרים, אחד בבטן ואחד בפין ונשארתי מאושפז.
    נאמר לי בסופו שאצטרך ללכת קרוב לחודש עם הקטטר על חייקי עד לניתוח פלסטי.
    ביום למחרת, משום מה, התחלתי להשתין לבד מהפין ( אשר היה סגור בקטטר ) וכשרופא הגיע לבדיקה, הוא הוציא לי את הקטטר בפין ( בבטן נשאר ) ולאחר יומיים גם את קטטר על חייקי.

עברו 3 שבועות מאז הניתוח וכיום אני משתין ללא בעיות ( זרם חזק ).
    הרופא הפנה אותו לבדיקת רנטגן מילוי כיס השתן על מנת לאבחן את ההיצרות.
    בנוסף, שאלתי אותו מה הלאה, הוא טען שזה דורש טיפול קבוע, הרחבות למיניהן עם מחט וכו'.

לסיכום : קראתי הרבה מאוד מידע, הן בעברית והן באנגלית, לגבי התופעה.
    לכאורה, היה לגמרי שגוי לעשות ניתוח חוזר והתיקון הסופי המתבקש הוא שחזור השופכה ( URETHROPLASTY ).
    אך כיוון האורולוג ,המטפל בי כרגע ( מטעם הקופה ), הוא טיפולים חוזרים וכואבים ( לא נעימים ומטרטרים ).
    אני בחור בן 25 ו"לצערי" אין לי זמן ורצון להיות תלוי בטיפולים מסוג אלה בידיעה שיש אפשרות ( עם סיכויים גבוהים , לפי הספרות ) לפתור את העניין.

אנא המלצתכם.
    בתודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היצרות השופכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היצרות השופכה - תגובה

ד''ר נחום זילבר
    19/10/2012

עדיין לא בוצע ניתוח אלא נסיון לביצוע ציסטו והוכנסו הצנטרים. הניתוח שציינת הוא מורכב ועלולות להיות תוצאות לא טובות בחלק קטן מהמקרים. המשך במעקב אורולוגי ורק אם יסתבכו הענינים יחשבו על ניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבות

יעקביאן
    19/10/2012

בשני הניתוחים בוצעו הרחבות - אחריהם הצלחתי להתרוקן בצורה מצוינת.

למה הכוונה " אם יסתבכו העניינים " ?

בתודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבות - תגובה

ד''ר אורי גור
    24/10/2012

אני מסכים איתך שככל הנראה מה שדרוש, אם יש היצרות חוזרת, הוא ניתוח לשחזור השופכה. מוזמן לפנות בהקדם.
    ד"ר אורי גור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו