כאב חד חזק במתן שתן, דליפה אחרי מתן

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• כאב חד חזק במתן שתן, דליפה אחרי מתן
    אשך
    20/11/2012

(בן 28 בריא בד"כ)
    שתי בעיות:
    1. לעתים רחוקות, במהלך מתן שתן, בעיקר לקראת סופו כאשר מפעילים את השרירים שבאיזור הפריניאום (אותם שרירים שמרפים כדי להתחיל להשתין ומכווצים כדי להחזיק את השתן בפנים), אני חש לפתע כאב חזק מאוד וחד בפרינאום, הכאב יכול להפיל אותי לרצפה מרוב חוזק, אך תוך מספר שניות הוא חולף.
    2. בדרך כלל לאחר מתן שתן יש דליפה, אף אם ניערתי היטב (והמאמץ לנער היטב ולהוציא את כל השתן עלול לגרום לכאב שתואר בסעיף הקודם), יש כמות לא מבוטלת שמחכה לדלוף בדיוק אחרי שאני לובש שוב את המכנסיים והתחתונים (ואם אינני לובש תחתונים, הכמות תהיה כפולה ומכופלת, כאילו כדי להכעיס). זה מטריד.

שתי הבעיות לא חמורות מאוד אך מטרידות. בדקתי, וממה שקראתי, אין לי סימפומים נוספים כלשהם של דלקת כלשהי באיזור או בערמונית (אין תכיפות או עצירוּת במתן שתן), ובכל זאת מתיאורי סימפטומים זה נראה שעשוי להיות קשור איכשהו לEpididymitis. עוד אציין שאני סובל מבעיות אלה מזה זמן רב מאוד, אולי מהילדות או מגיל ההתבגרות, אינני בטוח. עם זאת, סבלתי לא פעם בחיי מדלקות (מדבקות...) בדרכי השתן. האם יתכן שהבעיה הכרונית אך הלא-חמורה עשויה להצביע על בעיה אחרת? האם כדאי להיבדק? האם אפשר בכלל לבדוק?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמו כן

אשך
    20/11/2012

אחרי שראיתי את ההודעה שתחתיי נזכרתי שאני סובל לעתים גם מוריקוצלה. החשד לאפידידימיטיס מתגבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חד חזק במתן שתן, דליפה אחרי מתן - תגובה

ד''ר ירון ארליך
    24/11/2012

מספר סיבות יכולות לגרום לכאבים בהשתנה ודליפה בסיום ההשתנה אני מציע לפנות לאורולוג להתיעצות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו