מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- US אשכיםyuval09/01/2013
שלום
בן 38, לפני כ 5-6 שנים הייתי אצל אורולוג בגלל כאבים באיזור האשכים עם הקרנה לבטן תחתונה.
נשלחתי ל US כליות ודרכי שתן, ואשכים.
US כליות ודרכי שתן היה תקין.
US אשכים : הודגם וריקוצלה במידה קלה משמאל, עם הרחבה של הורידים עד ל 2.2. מ"מ רוחבם, ללא אי ספיקת מסתמי הורידים בבדיקת דופלר משמאל.
לא הומלץ לי לעשות דבר בנדון.
לפני כשנתיים עשיתי בדיקה חוזרת :
האשך הימני במימדים 4.6X2.5X3.5 ס"מ, מרקם האשך תקין ואחיד, בראש האפידידמיס הודגמה ציסטה בקוטר 0.43 ס"מ, הודגם וריקוצלה, קוטר וריד עד 0.35 ס"מ. ללא סימני רפלוקס בזמן הווסלבה.
האשך השמאלי במימדים 5.2X2.1X3.0 ס"מ, מרקם האשך תקין ואחיד, אפידידימיס תקין.
הודגם וריקוצלה, קוטר וריד עד 0.25 ס"מ, עם סימני רפלוקס בזמן הוולסלבה.
זרימת דם תקינה, לא הודגם גוש או תהליך תופס מקום.
גם לאחר זה לא הומלץ לי לעשות משהו. (ומאז לא עשיתי הדמיה נוספת)
יש לציין שאני סובל מדי פעם מכאבים באיזור, אך בעיקר מההקרנה מעל.
ברצוני לשאול :
1. ב US השני, מופיע שאשך ימני ללא סימני רפלוקס, ובשמאל עם סימני רפלוקס, מה המשמעות של זה ? והאם זה דורש התייחסות?
2. האם יש סכנה כלשהי בוריקוצלה ? האם יכול להתפתח מזה משהו חמור יותר ? והאם נדרש מעקב כלשהו (הדמייתי או אחר) במצב כזה ?
3. לגבי הציסטה שהודגמה, מה משמעותה ? ומה נדרש מבחינת טיפול/מעקב ?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US אשכים - תגובה
ד''ר ירון ארליך11/01/2013בבדיקה נראים ורידי האשך מורחבים וחזרה של דם לאחור (רפלוקס) מצב הנקרא וריקוצל. ברוב המקרים אין כל פגיעה אולם לעיתים הוריקוצל יכול לגרום לכאבים ולעיתים לירידה באיכות הזרע ועקרות. פנה לאורולוג להתיעצות. לגבי הממצא השני: ציסטה קטנה, ממצא שכיח שאינו גורם לכל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)