דלקת כרונית בדרכי השתן

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• דלקת כרונית בדרכי השתן
    ענת
    03/04/2013

אני בת 42, אם לשלושה ילדים, נשואה מזה 15 שנים. אנחנו 17 שנה יחד. אני סובלת מדלקות בדרכי השתן לאחר קיום יחסי מין. למרות כל נקיטת אמצעי ההיגיינה, שימוש בג'ל וגינאלי ובנרות אגיסטן בעצת הגניקולוג, עלתה תכיפות הדלקות לאחרונה באופן משמעותי וניתן לומר, כי דלקת מתרחשת כל פעם לאחר קיום יחסים, בטווח של מספר שעות (השימוש בג'ל הומלץ על ידו, מכיוון שסבר שעקב לקיחת גלולות מסוג מינז קיים יובש נרתיקי שמעודד את התפתחות הדלקות). הדלקת בדרכי השתן גורמת לכאבים קבועים בשלפוחית ובעת מתן שתן וכן, לחולשה כללית איומה, במשך כשבוע ימים.
    לאחר לקיחת אנטיביוטיקה (אני משתמשת במונורול - שתי מנות בהפרש של יומיים), התסמינים חולפים - עד לפעם הבאה. רופא המשפחה יעץ לי לקבל מקרודנטין באופן קבוע. רציתי לשאול מה דעתכם על כך. האם יש בכך סיכונים מבחינת מערכות אחרות? (לדברי רופאים אלטרנטיביים זה מחליש את המערכת החיסונית וכן, הבנתי שיש לקחת פרוביוטיקה). אשמח לתשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת כרונית בדרכי השתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת כרונית בדרכי השתן - תגובה

ד''ר ירון ארליך
    03/04/2013

מתן אנטיביוטיקה מניעתית היא דרך מקובלת לטפל בדלקות חוזות בדרכי שתן. ניתן לקחת על בסיס יומי או לאחר קיום יחסי מין. הטיפול הוא יעיל ובטוח. הסיכון הוא שכאשר תתפתח דלקת היא תהייה עמידה וטיפול אותו קיבלת (למשל מקרודנטין). הטיפול אינו מחליש את מערכת החיסון
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו