מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ווריקוצלkorona06/04/2008
שלום רב. אני בן 24 ויש לי ווריקוצל מגיל 16. בהתחלה קטן והיום בדרגה שלוש. הוא בולט לעין ובטח במישוש. לעתים קרובות יש לי מיחושים, אני מניח מלחץ בישיבה או מאמץ.
שאלתי היא מה היחס לווריקוצל בבדיקות תעסוקה? האם יש מניעה למאמץ גופני? חדר כושר?
כ"כ האם ירידה במשקל יכולה להקל על המצב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווריקוצלה
ד''ר נחום זילבר07/04/2008ווריקוצלה אינו קשור למשקל ואין מניעה לעשות כל פעילות גופנית.
במידה וישנם כאבים או פגיעה בפוריות זה השלב שצריך להחליט על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
korona09/04/2008אשתף אותך בהתלבטות שלי: אני לא כ"כ יודע להגדיר מה הם כאבים. אני לעתים קרובות מרגיש שהוא שם ולפעמים דקירות קלות. בדיקת זרע לא באה בחשבון, וכ"כ אני מתכוון להתחתן בשנתיים הקרובות.
אולי תוכל לעזור לי ולפרט את השיקולים לכאן ולכאן לגבי ניתוח, זה ממש יעזור לי, זה מטריד אותי נורא.
נ.ב שאלתי במכוןן לגבי בדיקות תעסוקה כי אני יודע שאני אמור לעבור בדיקות במקום עבודתי, ואני לא רוצה שנושא הווריקוצל יוודע לממונים עליי, זה קצת מביך. האם זה בכלל משנה בבדיקה הגופנית?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהkorona
ד''ר נחום זילבר10/04/2008אין זה קשור לעבודה או לתעסוקה. במידה והוריקוצלה בגודל מסוים, אז ימצאו אותו בבדיקה גופנית. אז מה? כמו שהסברתי לך קודם, במידה שישנם כאבים או שינוי ניכר בגודל האזך השמאלי אז יש מקום להתערבות ניתוחית. אתה יכול להתחתן בשקט בשנתיים הקורבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אנסה להסביר את התלבטות יותר טוב
korona11/04/2008במהלך השנים הייתי אצל 2 אורולוגים: אחד הציע לא לנתח כל עוד אין כאבים, ובאותה נשימה אמר שיתכנו כאבים לאחר מאמץ או ישיבה ממושכת. השני אמר שחלק יגידו לנתח וחלק לא, והוא ממליץ לנתח.
כשמדברים על כאבים למה בדיוק הכוונה? האם זה כאבים שאמורים להעיר אותך משינה? קראתי באחת ההודעות שעושים ניתוח שיש כאבים בלתי נסבלים, אצלי המצב הוא שאני מרגיש לפעמים דקירות מהאיזור, אבל זה קורא לי גם באשך ימין (שבו אין ווריקוצל).
פשוט זה אני כל היום חושב על זה (אולי זו גם הסיבה לכאבים) וחייב להחליט לכאן או לכאן.
האם תיתכן פגיעה בזקפה כתוצאה מהווריקוצל\כאבים? האם ניתוח מעביר את הכאבים?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהkor
ד''ר נחום זילבר12/04/2008צר לי שאתה ממשיך כ"כ להתלבט גם לאחר שאני עונה לך בבהירות רבה ובאריכות ניכרת.
כאבים-הכוונה לכאבים עזים לאחר מאמץ (לא קשור לשינה)-זו אחת האינדיקציות לניתוח.
מה שאמר האורולוג הראשון הוא נכון.
אין קשר בין זיקפה לוריקוצלה. יתכנו כאבים אחרי ניתוח אולם לא באותה עוצמה.
הפסק לחשוב על כך ואז תהיה רגוע יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)