קושי בהטלת שתן+תכיפות ודחיפות

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• קושי בהטלת שתן+תכיפות ודחיפות
    שרון
    08/04/2008

בן 38,רווק,בריא בדר"כ.
    הסיפור שלי נמשך כ-5 חודשים - החל מנובמבר קשיים לסירוגין בהטלת שתן +תכיפות ודחיפות בהטלת שתן.
    היה חודש אחד באמצע שבו כל התופעות עברו לחלוטין, אך לאחר מכן חזרו שוב.
    במשך שבועיים אחרונים מורגשת הטבה- זרם השתן טוב ותכיפות פחתה .
    בדיקות שתן כלליות ותרבית - ללא ממצא פתולוגי.

סונאר כליות וכיס השתן - פורש כתקין -ללא אבנים או גידולים. דפנות השלפוחית תקינות וחלקות. ללא ממצא כלשהו. ערמונית קטנה 12 סמ"ק.

ב-CT פרוטוקול אבנים - לא נמצאו אבנים , שלפוחית השתן ללא ממצא פתולוגי.

קיבלתי נירבקסל שגרם כמעט לעצירת שתן אחרי כמה ימים ,והפסקתי אותו.

לטענת האורולוג בקופ"ח-עקב התגובה לנירבקסל יתכן ומדובר בפגם מבני או פונקציונלי בשלפוחית השתן. המליץ על ציסטוסקופיה.

ביעוץ אצל אורולוג נוסף - לטענתו הסימפטומים שאני מתאר לא דומים לכלום ואין מנוס מביצוע ציסטוסקופיה. המליץ על ציסטוסקופיה בהרדמה ושלח לעשות בדיקות שתן לציטולוגיה*3.

כרגע מטופל באורגנין 2*3.

שאלותיי : מה אפשר לגלות בציסטוסקופיה שלא גילו קודם? ואיזה טיפול נותנים אם מתגלה משהו? מה יכול להיות לי לפי כל הסימפטומים שלעיל?

בנוסף - לאור העובדה שרוב הזמן זרם השתן בסדר ורק לפעמים יש קשיים בהטלת השתן - האם בכלל יכול להיות שמדובר בהיצרות בשופכה?

לנוכח העובדה שיתכן והאורולוג יצטרך לקחת ביופסיה, או לתקן היצרות אם קיימת - האם כדאי לבצע ציסטוסקופיה בהרדמה כללית? וכן האם לאור ההטבה המורגשת לאחרונה ובמידה ובדיקות השתן לציטולוגיה חוזרות תקינות - האם כדאי לי לחכות כרגע עם ביצוע הציסטוסקופיה? יש לציין שאני מאוד חושש מהבדיקה.

אודה לתשובתך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטוסקופיה

ד''ר נחום זילבר
    10/04/2008

ציסטוסקופיה מגלה ממצאים שלא נצפו קודם לכן. ניתן להחליט על ביצוע של תיקון היצרות או לקיחת ביופסיה ולכן רצוי לבצעה בהרדמה כללית. למרות הציטולוגיה התקינה.
    כניראה ההחלטה נתקבלה לאור רצף הסבל והתלונות הקיים אצלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו