המטומה באשכים

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• המטומה באשכים
    יונתן
    23/04/2008

שלום
    אני בן 27 בריא בדרך כלל. אובחן ווריקוצל דרגה 2 באשך שמאל לפני 3 שנים עקב כאבים ונפיחות שחלפו.
    לפני 4 ימים התחיל כאב באיזור משמאל לאשכים, מעין גיד או וריד שמתנפח בשיעול או כיווץ הפין, ללא חבלה ידועה. לאחר יומיים התגלה שטף דם בחלק השמאלי של שק האשכים, כתם סגול חזק בחלק העליון, ליד הפין (אבל לא עליו) ושאר האיזור השמאלי של השק סגלגל. אין לי כאבים חזקים או חום. לא מקיא ואין כאבי בטן.

באולטרסאונד שבוצע האשכים התגלו כתקינים ללא תסביב אבל כנראה הווריקוצל החריף לדרגה 3. עברו יומיים מאז גילוי ההמטומה והכתם לא נראה שנחלש אלא אפילו הכהה. בבדיקה נאמר לי לחכות שבוע ולשוב לאורולוג אבל אני דואג.

אם ההמטומה היא תוצר של חבלה ולא סיבוך פנימי אחר שעלול לפגוע באשך אז למה רק בצד שמאל? האם יכול להיות שהתפוצץ הווריקוצל? או שיש בעיה שלא מתגלה בדופלר? יש לי גם כאב מציק בבטן בתחתונה ומתחת לצלעות, יכול להיות בקע בלי חום או כאבים חדים?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המטומה באשכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יונתן

ד''ר נחום זילבר
    25/04/2008

זו חבלה או שפשוף חיצוני בשק האשכים. ההתכהות מופיעה בתהליך של ריפוי של שטף דם חיצוני.
    אין מצב של "התפוצצות וריקוצלה".
    לגבי שאר הכאבים גש לרופא המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו