צינור המוביל מכליה לשלפוחית השתן צר

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• צינור המוביל מכליה לשלפוחית השתן צר
    אני
    06/05/2008

שלום,
    אני בת 26, לפני שלוש וחצי שנים גילו לי(עקב תלונות לדלקת שבתן), שהצינור שמוביל מכליה לשלפוחית השתן צר ולכן איזור מסויים שלא ברור לי בידיוק גדול מהנורמה ורחב, לאחר בדיקות אמרו לי שזה מולד ושזה זה בסדר, אז לא היו לי כאבים,
    היום לפני כמה חודשים התחילו להופיע לי כאבים בכליה הימינית ואז גם קצת בשמאלית(שלפי בדיקות של אז הייתה בסדר), הרופא אמר שבחלק מהמצבים עושים ניתוח להרחת הצינור, האם זה מסוכן, האם אם זה מולד לא יצטרכו לעשות ניתוח בכלל, והאם המצב הזה הוא שכיח, מה הפתרון היעיל?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלי

ד''ר נחום זילבר
    11/05/2008

לא נתת לי מספיק נתונים רפואיים.
    במידה וישנה היצרות במוצא אגן הכליה הגורמת להרחבתו בין אם זה מולד ובין אם זה נרכש ההחלטה על ביצוע ניתוח היא בהתאם למצב החסימה וכמותה, לזיהום במקום ולכאבים שישנם באזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה לשאלותיך ותודה על התושבה

אני
    13/05/2008

יש לי כאבים שכרגע אפשר לסבול, אבל גורמות לי לחשוב על הכליה בלי הפסקה, לפעמים הכאבים מתאספים לצד שמאל(בה הכליה בריאה כביכול), אני עשתי לאחרונה בדיקות חוזרות של דם ושתן שתוצאותם לבדיקת תפקוד כליות יצאה תקינה ושתן גם, בנוסף עשו לי אולטרסאון כליות ושלפוחית השתן שבה שתי הכליות שלי בגודל 10.8 בערך סנטימטר, שזה הבנתי שתקין, מה שמוזר לי שהוא טוען שלא ראה בעיה בהרחבה כלשהי, למרות שלפני 3 וחצי שנים כן ראו לי את זה באולטרסאון וככה התחלתי בדיקות מעמיקות אז, הפעם יש לי כאבים והרופא שלי אומר שהכל בסדר ושהבעיה היא לא בכליות, אני מאד מאד חוששת ורוצה לפנות לאורולוג מומחה ומתמצה יותר בבעיה שיש לי, האם תוכל להמלית לי על מישהו שיוכל לעזור לי?
    הבדיקות שעשיתי לפני 3 וחצי שנים היו מיפוי כליות(אז יצאה תקין עם איחור קל של קליה ימינית)
    צילו כליות שבו רואים בבירור את הרחבת אגן הכליה
    ועוד בדיקה שבודקת אם השתן לאחר השתנה, לא נשאר בשפלוחית ולא חוזר אחורה לכליה, שיצאה תקין

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו