דחיפות שתן

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• דחיפות שתן
    אאא
    01/06/2008

ד"ר שלום. אני כבן 30 ובעייתי היא צורך מוגבר להשתין במצב שכיבה על הבטן או הגב כשהגוף ישר כלומר כאשר אני שוכב לישון בתנוחות אלו אני מיד חש בצורך להשתין לעומת תנוחת עובר בה הצורך לא קיים . במהלך היום הכל תקין שכן אני יושב ואז הבטן למעשה רפויה (כמו בתנוחת עובר) אך בלילה לפניי השינה אני מתקשה להירדם במצב הנוח לי, שכיבה על הבטן\גב כי אז הבטן מתוחה.
    בדיקות אורדינמיקה, אולטרסאונד ותרבית יצאו תקינות . האם ידוע לך על עוד בדיקות\טיפול\רופא מומחה שאוכל להעזר בו בכדי לפתור בעיה מציקה זו?
    בברכה - אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחיפות שתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבירם

ד''ר נחום זילבר
    03/06/2008

אם אורודינמיקה תקינה אזי לא צריכה להיות קיימת בעיה של מתן שתן רב בשכיבה על הגב.
    האם ב US נראתה שלפוחית השתן בכל היקפה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אורדינמיטקה מלאה

אאא
    03/06/2008

ד"ר שלום רב. לאחר בדיקה אורדינמית שהתבצעה עקב תכיפות במתן שתן אמר לי האורולוג שביצע את הבדיקה שיש לי דלקת ואילו האורולוג שהפנה אותי לבדיקה אמר שאין שום בעיה. אודה מאוד על חוות-דעתך לממצאים :
    1."עקומת השתנה ראשונה בינונית עם STRAINING קשה ושארית שתן של 110 סמק !!!"
    2. "עקומת השתנה חסימתית קלה (PEAK FLOW=14 סמ"ק/שניה)".
    3."במבחן P/F מפתח לחצים חסימתיים בינוניים עם עקומה שטוחה ושארית שתן של 80 סמ"ק".
    שאר הממצאים תקינים.
    אודה מאוד על התייחסותך והמלצה על המשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבירם

ד''ר נחום זילבר
    03/06/2008

כולם צודקים.
    טפל בדלקת במידה וישנם נתונים על כך וטפל בהקלה על זרימת השתן באמצעות תרופות מקבוצת האלפא בלוקר (קסטרל, קדקס, אומניק). אולם כל זאת תחת החלטות האורולוג אליו תתמיד ללכת כל הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים נורמליים?!

אאא
    05/06/2008

ד"ר שלום : לא כל-כך הבנתי איך שתי דיעות מנוגדות הן נכונות אז אנסח את שאלתי שוב :
    האם לדעתך המקצועית, הבלתי מחייבת והבלתי תלויה, הממצאים תקינים. האם המספרים 110, 14, 80 , הם בגדר הנורמה לבדיקות שלהלן או שלא.

1."עקומת השתנה ראשונה בינונית עם STRAINING קשה ושארית שתן של 110 סמק !!!"
    2. "עקומת השתנה חסימתית קלה (PEAK FLOW=14 סמ"ק/שניה)".
    3."במבחן P/F מפתח לחצים חסימתיים בינוניים עם עקומה שטוחה ושארית שתן של 80 סמ"ק".

אודה על התיחסותך העיניינית לממצאים הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבירם

ד''ר נחום זילבר
    06/06/2008

פעם נוספת- המספרים הגבוהים מראים על כמויות שתן גדולות שנשארות בשלפוחית לאחר השתנה ואין זה צריך להיות כך. המספר הנמוך פירושו מהירות זרימת השתן ס"מ/ שניה מהירות נמוכה יחסית כדי לסבר את האוזן והעין. מהירות של עגלה עם סוס מול מכונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו