מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתלבט אם לעבור ct אחרי גילוי ציסטה קויקטאלית לא פשוטהשי09/05/2021
בן 33
בבדיקת אולטראסאונד התגלה בבעליהן השמאלית ציסטה בקוטב עליון, ציסטה מורכבת בגודל מירבי 4.1 סמ עם מחיצות בודדות.
בהתחלה בביקור אצל האורולוגית היא אמרה שאין צורך לבירור מעמיק לדעתה ולעשות מעקב עוד חצי שנה שוב אולטראסאונד, תוך כד השיחה והשאלות שלי היא החליפה תקליט ודיברה על לעשות סיטי, לצערי זה היה נראה שהיא לא סגורה על עצמה וזה היה נראה די חובבני מה שהיה איתה.
עכשיו אני יןדע שסיטי זה בדיקה מאוד מאוד מסוכנת בגלל הקרינה ואני ממש לא אלך אליה בלב שלם, השאלה שלי האם זה קריטי לדעתך לאור הממצאים לעשות? או שיש איזה דרך אחרת? זה ממש לא כיף לדעת שאני הולך לקבל כל כך הרבה קרינה. בעיקר לא בדרך שהייתה בפגישה.. בהתחלה זה היה מעקב אולטרא סאןנד ופתאום נהפך לסיטי... מה דעתך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופא, אבל היה לי גידול, סרטן בכליה והוציאו לי כליה.
ח.10/05/2021מאז עברו 8 שנים בהן עשיתי 9 פעמים סי.ט.י קצת התענינתי בנושא. כמות הקרינה גדולה יחסית לקרינה ביום יום, אבל ספק אם היא בגבול המסוכן. הסיכון בטח לא גדול. בארה"ב כל שנה 70 מליון בני אדם עושים סי.טי.
אם האורולוגית נראית לך לא רצינית, תחליף, תקח דעה שניה .4.1 ס"מ בכליה זה די גדול. אני לא הייתי נח ונרגע עד שהייתי בטוח שזה שפיר ולא חס וחלילה גידול סרטני. כנראה שסי.ט.י נחוץ. יש גם בדיקת MRI שזה בלי קרינה אם אתה ממש מפחד, לא בטוח שבצדק...
מדגיש: הכותב אינו רופא וקח את כל דברי בערבון מוגבל, זה רק נקודות להתיעץ עם רופא, לא דברים מוסמכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ct וציסטה כלייתית
ד''ר יוסף שמואלי03/06/2021שלום לך שי
סי טי איננה בדיקה מסוכנת , נעשות מאות בכל יום בארץ אם לא יותר. תלוי בדרוג החשד של הציסטה אם איננו גבוה , ניתן כפשרה להסתפק בסונר דופלר של הכליות עם שאלה ספציפית לרנטגנולוג- האם קיימות זרימות דם פתולוגיות לציסטה. כמובן, בהתייעצות עם האורולוג שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)