מתלבט אם לעבור ct אחרי גילוי ציסטה קויקטאלית לא פשוטה

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• מתלבט אם לעבור ct אחרי גילוי ציסטה קויקטאלית לא פשוטה
    שי
    09/05/2021

בן 33
    בבדיקת אולטראסאונד התגלה בבעליהן השמאלית ציסטה בקוטב עליון, ציסטה מורכבת בגודל מירבי 4.1 סמ עם מחיצות בודדות.
    בהתחלה בביקור אצל האורולוגית היא אמרה שאין צורך לבירור מעמיק לדעתה ולעשות מעקב עוד חצי שנה שוב אולטראסאונד, תוך כד השיחה והשאלות שלי היא החליפה תקליט ודיברה על לעשות סיטי, לצערי זה היה נראה שהיא לא סגורה על עצמה וזה היה נראה די חובבני מה שהיה איתה.
    עכשיו אני יןדע שסיטי זה בדיקה מאוד מאוד מסוכנת בגלל הקרינה ואני ממש לא אלך אליה בלב שלם, השאלה שלי האם זה קריטי לדעתך לאור הממצאים לעשות? או שיש איזה דרך אחרת? זה ממש לא כיף לדעת שאני הולך לקבל כל כך הרבה קרינה. בעיקר לא בדרך שהייתה בפגישה.. בהתחלה זה היה מעקב אולטרא סאןנד ופתאום נהפך לסיטי... מה דעתך? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני לא רופא, אבל היה לי גידול, סרטן בכליה והוציאו לי כליה.

ח.
    10/05/2021

מאז עברו 8 שנים בהן עשיתי 9 פעמים סי.ט.י קצת התענינתי בנושא. כמות הקרינה גדולה יחסית לקרינה ביום יום, אבל ספק אם היא בגבול המסוכן. הסיכון בטח לא גדול. בארה"ב כל שנה 70 מליון בני אדם עושים סי.טי.

אם האורולוגית נראית לך לא רצינית, תחליף, תקח דעה שניה .4.1 ס"מ בכליה זה די גדול. אני לא הייתי נח ונרגע עד שהייתי בטוח שזה שפיר ולא חס וחלילה גידול סרטני. כנראה שסי.ט.י נחוץ. יש גם בדיקת MRI שזה בלי קרינה אם אתה ממש מפחד, לא בטוח שבצדק...

מדגיש: הכותב אינו רופא וקח את כל דברי בערבון מוגבל, זה רק נקודות להתיעץ עם רופא, לא דברים מוסמכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ct וציסטה כלייתית

ד''ר יוסף שמואלי
    03/06/2021

שלום לך שי
    סי טי איננה בדיקה מסוכנת , נעשות מאות בכל יום בארץ אם לא יותר. תלוי בדרוג החשד של הציסטה אם איננו גבוה , ניתן כפשרה להסתפק בסונר דופלר של הכליות עם שאלה ספציפית לרנטגנולוג- האם קיימות זרימות דם פתולוגיות לציסטה. כמובן, בהתייעצות עם האורולוג שלך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו