הפסקת שפיכה לאחר נטילת טמסולוסין

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• הפסקת שפיכה לאחר נטילת טמסולוסין
    יורם
    24/12/2021

שלום רב אני בן 68 עם רקע של מחלת לב , חסימת עורקים וצינתורים רבים ששיפרו את מצבי. אובחנתי לא מזמן בהגדלת בלוטת הערמונית הגדלה שפירה כפי הנראה ( PSA תקין) קיבלתי לפני כשבועיים תרופת טמסולוסין אינובמד 0.4 מיליגרם. מספר ימים לאחר תחילת נטילת התרופה בקיום יחסי מין התברר כי נפסקה לי השפיכה אם כי לא היתה השפעה על האורגזמה ורק השפיכה לא היתה קיימת. מאחר וכבר טרם נטילת התרופה היתה לי שפיכה מועטה חשבתי לתומי כי זה אירוע חד פעמי. מספר ימים לאחר מכן בקיום יחסי מין שוב היתה אותה תופעה של העדר שפיכה. רציתי לשאול האם התופעה הזו מוכרת ? האם היא כתוצאה מנטילת התרופה ? מה השלכותיה העתידיות והאם זה מצב הפיך? דרך אגב אני נוטל את התרופה כבר 13 ימים ועדיין לא מרגיש שינוי בהטלת השתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות מסוג זה גורמות להרפיה ופתיחה של מוצא השלפוחית

ד''ר יוסף שמואלי
    24/12/2021

שלום יורם
    תרופות מסוג זה, גורמות להרפיה ופתיחה של מוצא השלפוחית כדי לסייע לשתן לעבור דרך החסימה החלקית של הערמונית. לכן, לזרע קל יותר לחזור לאחור אל השלפוחית הפתוחה ולא קדימה לאורך השופכה. אין לכך השלכות. אם התרופה איננה מסיית למתן שתן, פנה לרופא לשקול החלפתה,אם ניתן
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו