מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוננות וכאבים + מספר שאלותאריאל27/06/2008
שלום. שמי אריאל ואני בן 15 וחצי לפני כשבועיים החלו לי כאבים באשכים, בעקבות כאבים אלא החלטתי לשאול מומחים מספר שאלות שמטרידות אותי כבר הרבה זמן בשביל לתת קצת מידע, אני מאונן בתדירות גבוהה, בין 1-5 פעמים ביום כבר כ 4 שנים ( אפשר להגיד שהיו עליות ומורדות לגבי התדירות ) האם קיימת פגיעה בגוף באוננות בתדירות של מספר פעמים ביום? אני יודע שזה מדלל את הזרע, אבל אם אני "יקח הפסקה" של שבועיים לדוגמה, האם המצב יחזור להיות כמו שהיה או שאולי תיווצר פגיעה בלתי הפיכה? אני חושב שהכאבים שלי הם בגלל האוננות המרובה, זה נכון שהאשכים מתכווצים כאשר מאוננים הרבה? אני חושב שמאז שהחלו הכאבים גודלם גם קטן. האם זה הגיוני שיכאבו האשכים בגלל אוננות מרובה? כמה זמן רצוי לתת לזרע להתחדש כדי לא לפגוע בגוף? האם לבישת בוקסרים צמודים פוגעים בפוריות? האם יכול להיות מצב שכבר "פגעתי" בגוף יותר מדי ואני במצב בלתי הפיך ( ספירת זרע נמוכה, כמות זרע קטנה וכו) חשוב לציין שהיום ביקרתי אצל אורולוג והוא אמר שהוא לא מצא שום בעיה באשכי ושרצוי לחכות אם הכאבים יעברו, ואם לא לחזור לבדיקה בנוסף הייתי רוצה לדעה, האם הסרת שיער בלייזר באזור איבר המין אפשרית והאם זה מסוכן, לא על האשכים אלא בחלק שמעל איבר המין וגם, האם קיימת דרך להורדת החשק לאוננות? איני חושב שאני "מכור" או משהו בסיגנון, אבל אני פשוט מרגיש שקשה לי להתאפק מלאוננן, לפעמים כמה ימים, ולפעמים כמה שעות. אני מרגיש שאני "צריך" לאונן, לא במובן המוחי אלא במובן הפיזי, כמו שאני מרגיש שאני צריך ללכת לשירותים, פשוט שהפריקה הזאת עוזרת לי וגורמת לי להרגשה יותר טובה(לדוגמה אחרי יום מעייף), אך כמובן שאם אני יגלה שאני כן פוגע בגוף ההנאה לא שווה את זה. תודה רבה מראש אריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריאל
ד''ר נחום זילבר01/07/20084- 5 פעמים ביום מגיל 11 זה בפירוש כמות רבה מעל הנורמה.
אם אתה חש כאבים באשכים שהתכווצו יתכן שזה קשור ויתכן שלא. קרוב לוודאי שהאורולוג צודק.
אין דרך לשנות חשק לאוננות. צריך פשוט לשנות את הדרך בה אתה מתנהג כעת. התרכז בלימודים ובפעילות גופנית. לא ידוע לי על הורדת שיער מאיבר המין בליזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אריאל03/07/2008אוקי תודה רבה על התשובה, אבל רק ברצוני להדגיש שאיני מודאג מהכמות כי אני מרגיש שזה רק משהו זמני (אני מרגיש את הרצון רק בזמן האחרון ואני מרגיש שזה קשור לשאר ההתפתחויות בגופי בשלבים אלה) אני רק רוצה לדעת אם אוננות מרובה בתדירות כזו יכולה לגרום לפגיעה בלתי הפיכה,או שאם אני יפסיק בשלב מסויים הכל יחזור להיות כמו שהיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאריאל
ד''ר נחום זילבר06/07/2008יתכן שכל מה שאכתוב זה יהיה סטטיסטיקה ולכן התייחס היטב למה שכתבתי בתשובה הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)