כאבים אשך שמאל - שאלות כלליות ושאלות לגבי טיפול

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• כאבים אשך שמאל - שאלות כלליות ושאלות לגבי טיפול
    דן
    04/04/2024

שלום,

לפני כחודשיים התחילו לי כאבים עמומים באשך שמאל, עשיתי אולטרסאונד והתגלה:

״הודגם הידרוצלה קל משמאל, הודגם וריקוצלה קל מימין וקל עד בינוני משמאל״ - המליצו לי להשלים בירור ״עי בדיקה דופלר לאשכים.

השאלות שלי הן:
    1. לפני כחצי שנה בגלל שיש לי מנוזל הזרע נוזל חום אמרו לי לעשות בדיקות זרע שיצאה תקינה. ולכן השאלה הראשונה זה האם יכול להיות שבחצי שנה הזו שבה התחילו לי הכאבים יכול להיות איזושהי ירידה דרסטית באיכות הזרע?
    2. האם הכאבים יכולים להתרפה מעצמם לצמיתות? מתוך מה שאני קורה באינטנרט התשובה היא לא, להפך, רק להחמיר עם הזמן אולם ניתן לעשות כל מיני תרגילים והרגלים על מנת להקל מעט על התופעה.
    3. קראתי את כל התגובות שלך בפורום תחת הקטגוריה של כאב בלבד, ציטוט אחד שלך מלפני כעשור היה ״ניתוח לא בהכרח יפתור את בעית הכאבים
    ולכן המלצה על ניתוח רק בשל כאבים - הינה בעייתית״
    האם הדבר לדעתך עדיין נכון?
    4. הכאב עמום אולם התחיל מעט להתחזק בשבוע האחרון, זה מפריע לי בשגרת החיים שלי, מכניס אותי לדכאון ובמצבים מסוימים רמת הכאב מגיע מבחינתי לרמה מציקה שמקשה עליי להתרכז ואני שקוע רק בכאב, מרגיש ירידה בתפקוד היומי שלי עקב כך שהמוח רק עסוק בלחשוב על הכאב, אני עם הכאבים רק כחודשיים אז אולי עם הזמן אתרגל לכך שתמיד כואב לי? מרגיש לי עצוב לחיות חיים ככה, אשמח להתייעצות.
    5. אני סופר מפחד מטיפול ניתוחי / צינתור, אשמח אם תוכל להרגיע אותי קצת - מה שמאוד מפחיד זה בעיקר ההרדמה, שלא אקום, או שאקום ויגידו לי שמשהו נורא קרה, באמת שלא מסוגל לחשוב על זה.
    6. כמו כן, עברתי בעבר השתלה והיה לי תחושה של כמעט עלפון, וגם מבדיקת דם הרשמתי כמעט תחושת עלפון, זה יכול להעיד על משהו? המדדי דם יצאו תקינים, מפחד שאם זה יקרה תוך כדי ניתוח הרופאים / אני נכנס לפאניקה ולא יודע מה עושים במקרה כזה... זה גם מפחיד אותי מאוד שאחווה כזו חוויה תוך כדי ניתוח שזה מצב רגיש, אשמח גם להסבר בנושא הזה

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באשכים

ד''ר יוסף שמואלי
    06/04/2024

שלום לך דן
    כמו שציינת אין כל סיבה לנתח עקב כאבים בלבד
    בד"כ, גידולי האשך אינם כואבים..
    עליך לעבור בירור הכולל בדיקת אולטרהסאונד דופלר של שק האשכים, תרביות לשלול זיהום הגורם לכאבים ולפי הצורך , בדיקת דם לסמני אשכים ובדיקה פיזיקלית עי אורולוג
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

דן
    07/04/2024

שלום דוקטור תודה על התשובה!
    מה הכוונה גידולי האשך? הכוונה לוריקוצלה? כי לפי אולטרסאונד נשמע שזה מה שיש.
    לגבי הבירורים הנוספים שרשמת, עצם העבודה שעשיתי אולטרסאונד אינה פוסלת אותם? אם היה גידול או דלקת לא היו רואים את זה באולטרסאונד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו