ריטלין והתפתחות מינית

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• ריטלין והתפתחות מינית
    יניב
    29/08/2008

שלום ד"ר, אני נער בן 17 וחצי וכבר מגן חובה התחלתי בטיפול לכל אורך השנים כולל היום בריטלין במימון מתגבר, לאחרונה הסתקרנתי לבדוק האם יש קשר בין נטילת התרופה לאורך גיל ההתבגרות לבין השאלה העצמית שלי מדוע איבר מיני קטן מזה של כל האחרים בקיצוניות (בגילי כמובן), הופתעתי לגלות כי בין תופעות הלוואי הנפוצות של הריטלין הוא מתאפיין כמעקב גדילה כולל בהתפתחות המינית ולעיטים אפילו בולם אותה לחלוטין, אני חושש שתופעת לוואי זו אכן הושפעה עלי במשך שנות התבגרותי שבשנים אלו שהייתי אמור להתפתח מינית אך ההתפתחות לא הגיע לשיאה בשל העובדה הניראת לעין על גודל איבר מיני ושק האשכים בנוסף, האם כהיותך מומחה לאורולוגיה נתקלת בנערים עם בעייה דומה לשלי ואכן אפשר לאשר את הריטלין כמקור הבעייה? והאם כבר מאוחר לי לנסות להפסיק את נטילת הכדורים למען אפשרות לגופי להשלים את ההתפתחות המינית האיטית שלי/ ההתפתחות המינית שהופסקה? (משום ששנות התבגרותי מגיעות כבר לסופן היות אני כבר בן 18) אודה לך מאוד ולתשובתך וממתין לה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין והתפתחות מינית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יניב

ד''ר נחום זילבר
    02/09/2008

לשאלתך, לא ניתקלתי בבעיות בתפקוד מיני הקשורות בריטלין. פנה בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים לבירור ואם יש צורך גם בטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו