וריקוצלה

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• וריקוצלה
    איתן
    11/10/2008

שלום ד"ר, התגייסתי לצה"ל לחי"ר לפני שנה וחודשיים. לפני הגיוס הייתה לי וריקוצלה בצד שמאל 2 מ"מ. לאחר חודשיים שמתי לב להתרחבות ואכן ראו באולטרסאונד שקוטר הורידים גדל ל4.5 מ"מ בצד שמאל בלבד. כיוון שאני דתי לא הייתי מעוניין בבדיקת זרע (לאחר התייעצות עם רב) ולכן אמרו שאין מה לעשות כרגע חוץ מלהשאר במעקב. לפני כשבועיים, תוך כדי בדיקות עצמאיות שאני עושה לפעמים שמתי לב כי גם בצד ימין יש לי ורידים נפוחים, שלא היו קיימים לפני כן. יש לי 2 שאלות: 1. האם הד"ר חושב שיש צורך או דרך לטפל בעניין למרות שאיני מעוניין בבדיקת זרע (קראתי מאמר שלפיו וריקוצלה דו צדדית וליקויים הורמונליים הם עילה לניתוח גם ללא בדיקת זרע)? 2.הציעו לי לצאת לקורס קצינים ואני רוצה לצאת לקורס אך אני חושש שכתוצאה מהקורס שיש בו חלקים קשים מבחינה פיזית המצב יוחמר עוד יותר כמו שכבר קרה בזמן השירות שלי. האם לדעת הד"ר זו סיבה לא לצאת לקורס, האם אני יכול לצאת לקורס ולהתעלם מהבעיה? הנושא מטריד אותי מאוד. תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יאיר

ד''ר נחום זילבר
    12/10/2008

אין סיבה לבדיקת זרע או לדאגה לגבי הפיריון בוריקוצלה בגדלים שכאלה. אם אין כאבים בעזים במאמץ ו/ או אין שינוי בגודל האשך משמאל אין צורך לחשוב על ניתוח. אין סיבה שלא תצא לקורס קצינים. אם יהיו כאבים עזים ביותר שיצריכו ניתוח תוכל להפסיק באמצע הקורס, להינתח ולחזור להמשך הקורס הבא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו