מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציסטוסקופיהע06/07/2007
שלום.
אני בן 31.
בילדות סבלתי מדלקות בדרכי השתן. עברתי ניתוח רפלוקס וניתוח היפוספדיאס (עד גיל 4 שניהם).
נטלתי רספרים באופן קבוע עד גיל 12 והייתי במעקב רפואי עד גיל 17.
לפני כחודש וחצי הגעתי למיון עקב עצירת שתן (זה היה די פתאום, באמצע הלילה). שמו לי קטטר למשך יומיים (שהרחיב מאוד את הזרם) והמשכתי לקחת אנטיביוטיקה (זינט) כשלושה שבועות אחרי.
ערכתי סידרה של בדיקות, כמו שתן ודם אולטרא-סאונד כליות ומע' השתן, ובדיקת זרימה.
בביקורת אצל הרופא בביה"ח, הרופא אמר שכל הבדיקות תקינות פרט לבדיקת הזרימה שהיא גרועה מאוד (מאז המצב עוד החמיר) והציע לערוך ציסטוסקופיה בהרדמה והרחבה תוך כדי. לדבריו, סביר שהגורם הוא ניתוח ההיפוספדיאס שעברתי בילדות.
את התור לבדיקות המקדימות לניתוח קבעו לי לסוף ספטמבר, כשנאמר לי שהניתוח יהיה כשבועיים-שלושה אחר כך.
זרם השתן הלך ונהיה צר יותר ויותר מיום ליום ולכן רופאת המשפחה הציעה שאגש שוב למיון. במיון ערכו בדיקת שארית שתן (באולטרא-סאונד) ואמרו שאין שארית שתן - רק 30 סמ"ק ועלי להמתין לניתוח. האורולוג שבדק רשם לי לקחת טאריויד (?) 20X. עוד הוא אמר שאם יסתים שוב - ישימו לי שוב קטטר (מה שיהיה פתרון זמני שוב עד לניתוח).
(כל כדור שאני בולע "מפיל" אותי לכמה שעות)
זרם השתן ממשיך להיות צר יותר ויותר וכבר הגיע למצב של כמעט רק טפטוף ולפעמים זרם דק ביותר לכיוון אקראי.
האם לחכות למועד הניתוח שהוצע, אם אפשרות שאגיע שוב למיון עם עצירה מוחלטת, או שעדיף לערוך את הבדיקה/ניתוח באופן פרטי, במידה ויתאפשר מוקדם יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות בשופכה
ד''ר נחום זילבר06/07/2007כפי הנראה החסימה הכמעט מלאה בשופכה קשורה בניתוח ההיפוספדיאס שעברת בילדותך. הייתי ממליץ לפני כל פעולה שאתה עומד לעשות לבצע בדיקת אורטרוגרפיה אנטגרדית ורטרוגרדית על מנת למקם היטב את האזור המוצר בשופכה. לאחר מכן, בזמן ביצוע הציסטוסקופיה בהרדמה הכללית ינסה האורולוג להרחיב את המקום המוצר במדויק. לגבי שאלת התזמון- לצערי אנטיביוטיקה אינה עוזרת במצב זה. להגיע למיון בכל פעם עם עצירה שתן ולעבור את הסבל של הכנסת הקטטר לא מומלץ. לפיכך אני חושב שתעשה את הבדיקות שציינתי ומיד לאחריה את הפעולה בהרדמה הכללית. אין טעם לסחוב זאת חודשיים ומעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות בשופכה
אייל03/10/2015א.נ.
לפני חדשים מספר עברתי ניתוח ערמונית בשיטת HOLEP , תוך זמן מה נוצרה היצרות
וזרימת השתן נפגעה. בוצעה הרחבה אשר לא הועילה לאורך זמן, בוצעה ציסטוסקופיה
ללא הצלחה לפתוח מעבר, הרופא מציע הרחבה בפעולה משולבת אנטרגדית. מאחר
וההצטלקות נמצאת ע"י הסוגרים אני חושש לאיבוד שליטה בהטלת שתן,
האם החשש מציאותי והאים יש איזה רעיון אחר.
בתודה ובברכה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבין...
ע06/07/2007האם אתה יכול להסביר מה הן הבדיקות שהצעת? כיצד הן מתבצעות?
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק להבין...
ד''ר נחום זילבר10/07/2007בדיקת אורטרוגרפיה מתבצעת במכון רנטגן. אין צורך בהרדמה.לעיתים נוכח אורולוג בעת הבדיקה שנעשית ע"י רנטגנולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)