דלקות חוזרות בכליות

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• דלקות חוזרות בכליות
    גילה
    08/07/2007

בת 26 בד"כ בריאה . קיימת ציסטה בשחלה שלא גדולה כל כך ולכן לא בוצעה פעולה כלשהיא .
    לפני כשנתיים (אפילו קצת פחות) התגלתה דלקת בכליות בעקבות כאב ים חדים בצד שמאל חום גבוה צמרמורות . בהתחלה חשבו שמדובר בפנדציט שהחליף צד או באבנים בכליות . אולם כשהגעתי לבית חולים נעשה לי אולטרסואנד ובו (על פי הצבעים כך הבנתי) התגלתה דלקת . הייתי זקוקה לאנטיביוטיקה דרך הוריד אבל לא יכולתי להתאשפז בגלל שהנקתי והיתה לי תינוקת בבית . כך שלאחר התייעצות מרובה במיון -קיבלתי אנטיביוטיקה וזהו.
    הומלץ שתיה מרובה אולם לא הומלצה בדיקה או ביקורת כלשהיא.
    השבוע (מיום שני) חשתי צריבה שהפכה לעזה מאוד מאוד. הרבתי בשתיה והצריבה הורגשה רק בסוף הזרם. ובעוצמה חלשה בהרבה . הבנתי שהגוף מתגבר על הדלקת וזהו - אבל מיום שישי בצהרים הרגשתי כאב בצד ימין בגב בחלק של הבטן העליונה - אזור שקרוב לסוף הצלעות מהצד האחורי. כל גיהוק גורם לכאב להיות מורגש יותר גם הכנסת אויר.
    הזמנתי רופא הביתה (עכשיו אני במקסיקו -לשנה הקרובה) ואחרי בדיקה הוא חשד לדלקת בכליות או לאבן בכליות . הוא נתן לי תרופה לשיכוך כאבים אנטיביוטיקה ועוד תרופה שלפי ההסברים שלו תגרום להרחבת דרכי השתן למקרה שיש לי אבן.
    הכאבים עדיין (התחלתי לקחת את התרופות היום לפני כ- 3 שעות ) אבל בכל זאת רציתי
    לברר:
    א- מדוע קיימת דלקת בכליות .?
    ב- מה הסיבה לחזרה שללקת כזו?
    ג- האם עלי לפנות לרופא כליות? לבדיקות נוספות ? האם פעמיים זה עדיין בתחום הטיפול של רופא משפחה?
    ד- המלצות כלליות ?
    ה- לפעם הבאה מה מומלץ לעשות מיד עם הרגשת צריבה ? האם לקחת אנטיביוטיקה , לבצע בדיקות-אם כן איזה?
    ו- שמעתי שמיץ חמוציות יעיל מאוד - האם ידוע לך השם שלו בספרדית - ניסיתי בחנויות ואף אחד לרא הבין אותי אמרתי קרנברי וזה לא כל כך עזר
    תודה מראש עך תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות חוזרות בכליות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות חוזרות בכליות

ד''ר נחום זילבר
    10/07/2007

יתכן, ועפ"י התאור, מדובר בדלקת כילייתית כרונית שנקראית פיילונפריטיס. מדי פעם דלקת זו חוזרת בהתקפים ואז, רצוי לתת טיפול אנטיביוטי דרך הוריד. בהיותך בחו"ל, בשלב ראשון, המשיכי באנטיביוטיקה עם שתיה מרובה. ייתכן, ובהיותך במקסיקו, כדי למנוע התקפים נוספים תצטרכי להמשיך באנטיביוטיקה במינון קבוע ברמה של כ 1/4 עד 1/2 מהמנה היומית כעת. כשתחזרי לארץ יהיה צורך בבירור מקיף של הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו