דלקות בדרכי השתן

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• דלקות בדרכי השתן
    שרית
    15/11/2008

שלום, אני בחורה בת 23, וסובלת כבר כמה שנים מדלקות חוזרות בדרכי השתן. לפעמים מדובר על דלקת כל חודש או כל חודשיים. לעתים הדלקת חמורה מאוד, לעתים קצת פחות. בדרך כלל אני מקבלת טיפול אנטיביוטי שעוזר. אני גם לוקחת חמוציות (משתדלת לקחת כל יום, לעתים אני שוכחת). הדבר מטריד מאוד ובכלל לא נעים. אני משתדלת לשתות כמות מספקת של מים כל יום אבל לא תמיד הדבר אפשרי, מה גם ששתיית מים מרובה מצריכה הליכה תכופה לשירותים (ואם אני שותה אפילו ליטר וחצי מדובר על די הרבה הליכות לשירותים), וגם זה קצת מטריד. מספיק שיום אחד אשתה רק כמה כוסות מים וכבר יתחיל לשרוף בעת מתן שתן. גם כל התאפקות קלה שבקלות גורמת לזה, אבל לפעמים אני פשוט מוכרחה להתאפק (אפילו שאני כבר מאוד מפחדת מזה). רופא המשפחה שלי טוען כי לדעתו אין שום בעיה המצריכה התערבות כירורגית למשל, או שאין בעיה במבנה מערכת דרכי השתן. הוא הפנה אותי לאולטראסאונד אבל אמר שלדעתו התוצאות תהיינה תקינות. אמרו לי שתכיפות בדלקות בדרכי השתן נגרמת כאשר בחורות מתחילות לקיים יחסי מין או לא שומרות על הגיינה. אבל אני שומרת על היגיינה ומתנקה כל יום בסבון מיוחד, וגם הדלקות התחילו בפעם הראשונה כאשר הייתי רק בת 17, הרבה לפני שהתחלתי לקיים יחסי מין (ויש לציין שעם בחור קבוע). הרופא אמר שאין מה לעשות וזה קורה להרבה בחורות צעירות, ובכל פעם שמתחילה דלקת אבוא לקחת אנטיביוטיקה במרשם. האם באמת אין מה לעשות? ממה יכול להיגרם דבר כזה? והאם זה יימשך כל החיים? בברכה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות בדרכי השתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיכל

ד''ר נחום זילבר
    18/11/2008

עליך לפנות לבדיקה בהקדם אצל אורולוג. יתכן ומדובר באחד מהמצבים הבאים:
    * דלקות קלות חוזרות בשתן המטופלות בכדור אנטיביוטיקה כל ערב.
    * דלקות חוזרות על רקע של בעיה מתמשכת בשלפוחית השתן עצמה.
    * דלקות על רקע של בעיה אנטומית בדרכי השתן וכו'.
    בשלב זה, הרבי בשתיה. עם הופעת הדלקת בשתן עם תרבית שתן חיובית קבלי אנטיביוטיקה מתראימה מהרופא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו