מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערמוניתsbh17/11/2008
שלום רב מקווה שמכתבי הארוך לא יכביד עליך אך אני מחפש מזה זמן רב את הגורם למצבי.ואשמח להתייחסותך. בבדיקה רקטאלית אובחנה ע"י האורולוג דלקת בערמונית. ( יש לציין שלפני הבדיקה סבלתי מספר שבועות מחום של כ-38 בממוצע ואף יותר ושקיעת דם גבוהה ביותר, התאשפזתי בבי"ח ולאחר שלא אובחן דבר בסדרת בדיקות כמו CT אולטראסאונד ועוד אך שלא כללו בדיקות ע"י אורולוג קיבלתי דוקסילין שהוריד בסופו של דבר את החום) האורולוג שבדק אותי ביוזמתי לאחר האישפוז וזיהה בבדיקה רקטאלית דלקת בערמונית החליט על טיפול של ציפלופלוקסיצין לתקופה של ס"כ- 34 יום (2 ביום), וכן מעקב שלו. תרבית זרע שביצעתי לא העלתה זיהום ממקור חיידקי. וכן בדיקות שתן שללו חיידקים. כמו כן לאחר סיום הטיפול נערכה בדיקת אולטראסאונד של הערמונית (בדיקה בשם TRUS אם אינני טועה) על ידי אורולוג אחר, ובה נמצאו מעט סימני גודש בלבד. נאמר לי להפסיק את לקיחת האנטיביוטיקה. הבדיקה נערכה לאחר שחשתי כאבים עזים ביותר בגב התחתון ובאגן (אינני יודע עדיין אם יש קשר בין 2 המקרים) שאלותי הם: *האם על סמך בדיקה רקטלית בעזרת האצבע בלבד ניתן לאבחן דלקת בערמונית ולהורות בשל כך נטילה של אנטיביוטיקה למשך יותר מחודש? *האם ייתכן שלא הייתה דלקת כלל לאחר שבסיום הטיפול (אמנם) נערכה בדיקת אולטרסאונד ובה לא עלה כל ממצא למעט מעט גודש? *האם יתכן קשר בין כאב כה עז ורציף (כשבוע) באגן ובגב התחתון לבין אותה דלקת אפשרית בערמונית?? *האם דלקת בערמונית ללא טיפול אכן יכולה לגרום לחום כה ממושך של כחודש עד למתן דוקסילין? (יש לציין שבמהלך לקיחת האניטיביוטיקה סבלתי מכאבים שחלפו באשך שמאל באיזור העליון, וכיום סובל בעיקר מכאבי גב תחתון אגן ומפשעה) אשמח לתשובתך בכבוד רב דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר19/11/20081. כן בהחלט.
2. TRUS לא יכול לשלול דלקת בערמונית.
3. לעיתים זו אחת התלונות של פרוסטטיטיס.
4. דלקת אקוטית של הערמונית יכולה לגרום לחום אם לא מקבלים אנטיביוטיקה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה בהמשך לתשובתך
sbh20/11/2008שלום רב ראשית, תודה על התייחסותך! אם אכן בדיקת ה-TRUS אינה יכולה לשלול דלקת בערמונית, אזי מהי הבדיקה שיש לעשות ע"מ לוודא שהדלקת חלפה או שמא מדובר בדלקת כרונית לא חיידקית, שכן ע"פ תוצאות בדיקת הזרע והשתן לא נמצאו כל ממצאים חיידקיים. כאמור לאחר נטילה של אנטיביוטיקה מעל חודש ביצעתי בדיקה של TRUS לא נמצאו ממצאים חריגים, ולכן נאמר לי להפסיק את נטילת האנטיביוטיקה. אם לדבריך בדיקת ה-TRUS איננה יכולה לשלול דלקת ערמונית, אז מה כן עלי לעשות כדי לדעת אם יש לי דלקת או שהיא חלפה? בכבוד רב דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדולי
ד''ר נחום זילבר26/11/2008הסימפטומים והתלונות הם הקובעים האם עדיין יש דלקת מסוג כלשהו בערמונית. בהתאם הוחלט על הפסקת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)