עצירת שתן

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• עצירת שתן
    ע
    22/07/2007

שלום וסליחה על אורך השאלה.

אני בן 31. לפני חודשיים במהלך השתנה רגילה הרגשתי שמשהו נתקע ביציאה ירד קצת דם והשתן נעצר. הגעתי למיון והתקינו קטטר ליומיים. לאחר הוצאת הקטטר הזרימה היתה רחבה מאוד אבל הלכה ונעשתה גרועה מיום ליום. ערכתי סדרת בדיקות, כמו שתן כללית+תרבית (בזמן נטילת אנטיביוטיקה), אולטראסאונד כליות+שארית שתן, בדיקת זרימה. הכל נמצא תקין חוץ מבדיקת הזרימה שהיתה גרועה. המשכתי ליטול אנטיביוטיקה (זינט) כשבועיים-שלשה וקבעו לי תור להגעה לבדיקות לפני ניתוח (ציסטוסקופיה) לסוף ספטמבר. לאחר סיום נטילת האנטיביוטיקה זרימת השתן הלכה ונעשתה גרועה יותר ויותר ובמחלקה האורולוגית בביה"ח אמרו שאין מה לעשות רק לחכות לתור שנקבע ואם תהיה שוב עצירה ישימו לי קטטר. ביקרתי רופא פרטי שאמר שצריך קודם בדיקת ציסטוגרפיה כדי לוודא מה הבעיה ואז לקבוע את הטיפול (ציסטוסקופיה או אחר). לא הספקתי להתקדם בבדיקות ולפני שלשה ימים שוב במהלך השתנה הרגשתי כאילו משהו נתקע ביציאה והשתן נפסק. שוב הגעתי לח. מיון ושמו לי קטטר. הפעם יערכו בדיקה מחר של ציסטוגרפיה ויחליטו מה בהמשך.

חשוב לציין שבילדות עברתי ניתוח היפוספדיאס, רפלוקס, נטלתי אנטיביוטיקה למניעה עד גיל 12 והייתי במעקב עד גיל 17. מאז ועד היום הכל היה בסדר.

שאלותי הן:

לטענת הרופאים כנראה זה קרה בעקבות ניתוח ההיפוספדיאס - אם ככה מדוע הסתימה הורגשה כפתאומית ב"בום" במהלך השתנה?

האם יתכן שמדובר במשהו אחר, אולי אבן, או דלקת?

אם יבצעו את הציסטוגרפיה לאחר הוצאת הקטטר (מה שבטח יכאב מאוד ואני חושש מפניו) האם ימצאו את הבעיה, או שלא ימצאו כלום בגלל ההרחבה שיצר הקטטר כמו בפעם הקודמת?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירת שתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירת שתן

ד''ר נחום זילבר
    22/07/2007

כמדומני שעניתי לך תשובה לפני מספר ימים. הציסטוסקופיה דרושה כדי לראות מה הסיבה לעצירת השתן ו/או להיצרות השופכה. יתכנו ממצאים שונים שרק הרופא הבודק יוכל לזהותם בזמן הבדיקה וכבר המלצתי לך שהיא תתבצע בהרדמה כללית על מנת שתהיה גם הרחבה מקסימלית של השופכה בעקבות ביצוע הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

ע
    23/07/2007

תודה, אבל מאז ששאלתי אותך בפעם שעברה עברו כבר מספר שבועות והתפתחו קצת דברים. שאלותי עכשיו היו שונות ולא ענית לי עליהן. בכל מקרה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

ד''ר נחום זילבר
    26/07/2007

בתשובה להמשך לשאלותיך- יתכן תמיד שתהיה או אבן או דלקת באזור מוצר. בציסטוגרפיה רואים את האזור המוצר גם אם היה בו קטטר לפני או בזמן הבדיקה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו