אבנים בכליות, טיפול דיאטטי בצה"ל

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• אבנים בכליות, טיפול דיאטטי בצה"ל
    אייל
    07/01/2009

ד"ר שלום, לפני 5 חודשים התגלה אצלי בכליה הימנית חול, לאחר 4 חודשים, לאחר אולטראסאונד, התגלה כי הבעיה החמירה והאבן גדלה ל-4 מ"מ. הייתי אצל דיאטנית(האורולוג הפנה אותי) וקיבלתי ממנה תפריטים מפורטים איך למנוע את החמרת המצב. היא בעצמה אמרה שאני לא אוכל לשהות בבסיס סגור(אני כרגע בבסיס סגור) ואצטרך לעבור לבסיס פתוח אך ציינה כי אינה אחראית על שיבוצי ועל האורולוג להחליט האם לתת לי סעיף של לינת בית. היא אפילו לא יכלה לכתוב חוות דעת. השאלה שלי היא האם זה הגיוני לקבל מהארולוג סעיף של לינת בית עקב טיפול דיאטטי שאמור למנוע את החמרת המצב? והאם אוכל לקבל סעיף כזה ממך? בברכה, אייל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות נוספות

אייל
    07/01/2009

האם אבנים יכולות לגרום לדלקת? האם אני צריך להיות מודאג מגדילה של האבן בזמן כל כך קצר? ובאיזה שלב אני אצטרך טיפולי דיאליזה?(או ריסוק חוץ גופי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייל

ד''ר נחום זילבר
    11/01/2009

ראשית, תשתה הרבה נוזלים במשך שעות היום.
    שנית, הטיפול הדיאטטי יכול להינתן גם בבסיס צבאי סגור.
    אל תדאג לא תהיה דלקת וגם לא דיאליזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו