וריקוצלה

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• וריקוצלה
    רביד
    25/07/2007

שלום ד"ר
    אני בחור לפני גיוס.

בדר"כ, ובעיקר לאחר מקלחת אפשר לראות אצלי (וודאי שגם למשש) ורידים בולטים מאחורי האשך השמאלי (הם נראים די עבים).

הייתי אצל רופא בקשר לוריקוצלה. הוא בדק אותי ובזמן הבדיקה הייתי מתוח מאוד ושק האשכים היה מכווץ כך שהוא בקושי הצליח להרגיש את הורידים. הוא שלח אותי לאולטרסאונד (גם שם בזמן הבדיקה הייתי מאוד לחוץ) בו גילו שיש לי ורידים ברוחב של עד 0.2 ס"מ סביב לאשך שמאל.

מדדתי בעצמי לאחר מקלחת את הורידים והם היו רחבים קצת יותר מ3 מ"מ.

שאלותי הן:

א. האם יכול להיות שורידים שבאולטרסאונד נראו ברוחב עד 0.2 ס"מ יראו בולטים כ"כ ויהיה אפשר לראות אותם בבירור גם בעין בלתי מזויינת (כמו אצלי)?

ב. האם יכול להיות שכיוון שהייתי במתח בזמן האולטרסאונד הורידים נראו צרים יותר ממה שהם באמת (הבנתי שבזמן שאדם מתוח פחות דם מוזרם לאברים פריפריים)?
    ג. האם זה ישפיע לי על הגיוס (אני מתגייס לקרבי-חי"ר)?

הנושא מטריד אותי מאוד.

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וריקוצלה

ד''ר נחום זילבר
    26/07/2007

וריקוצלה הניראה באולטרסאונד הוא הגודל הטבעי ואין עליו שום השפעות מבחוץ. אם אתה מודאג יש מקום לבדיקה על ידי אורולוג במסגרת הקופה. בעיקרון אם הוריקוצלה הוא בדרגה נמוכה ואין לך כאבים בזמן מאמץ הפרופיל הרפואי לא צריך להיפגע ואתה יכול להתגייס לקרבי.
    בהצלחה בשירות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו