גודש בכליה במערכת המאספת השמאלית

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• גודש בכליה במערכת המאספת השמאלית
    ד''ר נחום זילבר
    15/01/2009

שלום רב ד"ר,

היום ביצעתי US לדרכי השתן והכליות עקב כך שבמשך שבוע וחצי סבלתי מכאבים בבטן התחתונה .
    התשובות היו תקינות בסה"כ למעט AML של 1 ס"מ בחלק העליון של כליה ימנית ו-ציסטה של 1 ס"מ בכליה ימנית .
    יחד עם זאת היה ממצא נוסף שממש מדאיג אותי והוא הסיבה לכך שאני כותבת את ההודעה הנ"ל. צויין שם: גודש מינימלי במערכת המאספת בכליה השמאלית , גם לאחר ריקון שלפוחית השתן.

מה זה בדיוק אומר? מה זה הגודש הזה ולמה הוא מופיע. לפני 3 או 4 חודשים עברתי US של דרכי השתן והכליות והממצא הזה לא היה.
    האם יש סיבה לדאגה או שזה מעיד על אי ספיקת כליות ??? יצויין שהיני סובלת מאנדומטריוזיס ומטופלת.
    עברתי גם ציסטוסקופיה שיצאה תקינה.
    אודה לך באם תוכל להשיב לשאלתי אני פשוט ממש בלחץ ודואגת שזו לו בעיית כליות חמורה.

תודה,
    גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלי

ד''ר נחום זילבר
    20/01/2009

לעיתים, בבדיקת US שבו מתבקש הנבדק לשתות 6 כוסות מים לפני הבדיקה ניתן לראות גודש בכליה. אין קשר בין גודש לאי ספיקת כליות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו