בעייה במתן שתן בגיל 18

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• בעייה במתן שתן בגיל 18
    ארז
    22/01/2009

מזה שנה יש בסיום מתן השתן טפטוף, ויש צורך לכווץ שלוש ארבע פעמים עד להרגשת התרוקנות מלאה. כמו כן הזרם בשנה האחרונה קטן משהיה פעם. בערך ב-2 אחוז מההשתנות יש זרם מוטה לאחד הכיוונים בזווית גדולה. לאחר פנייה לאורולוג בצעתי בדיקת UROFLOW ושארית, התוצאות: "עקומת עם STRAINING קל" , "עקומת פעמון עם זיזים" . PEAK FLOW 23.3 .שארית שתן של 5CC מתוך נפח 507CC. לא בוצעה אף בדיקה אחרת חוץ מה- FLOW+שארית, והאורולוג אמר שאין בדיקה אחרת שתעזור למצוא את הבעייה פרט לציטוסקופיה. מיד לאחר אוננות יש יש חסימה במתן שתן במשך כחצי שעה . לאחר שאני מחכה כשעה אני מבצע השתנה ראשונה בקושי מסויים ומההשתנה השנייה והלאה הכל כרגיל. אציין שאני בן 18 וחוץ מזה, בריא לחלוטין. השאלה העיקרית היא מהו הגורם לבעייה במתן שתן ולטפטוף? האם יש קשר לערמונית? שאלה נוספת:מהו הגורם לבעייה אחרי האוננות? האם זו בעייה? ושאלה חשובה -לגבי הציטוסקופיה שהאורולוג לוחץ לעשות: האם לא כדאי לבצע בדיקות נוספות אחרות שיאתרו את הבעיה , לפני ביצוע בדיקה חודרנית? לפי התחושה שלי יש נפיחות בערמונית- האם לא כדאי לבצע אולטראסאונד, והאם הציטוסקופיה תאתר בעייה מסוג זה תודה מראש ארז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה במתן שתן בגיל 18

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארז

ד''ר נחום זילבר
    23/01/2009

אכן צודק האורולוג. היות ומטרת הבדיקה היא לבדוק האם יש היצרות בשופכה הגורמת להפרעות בהשתנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו