תכיפות במתן שתן/רגישות בקצה הפין

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• תכיפות במתן שתן/רגישות בקצה הפין
    מודאג
    28/02/2009

דר' שלום רב. בן 31 ברקע: בעיית גב תחתון (ספונדילוליסטזיס) המורגשת בשנתיים האחרונות בכאבים בליווי הקרנה לרגל ימין. נטלתי אטופן במינון מקסימאלי למשך כחודשיים. ידוע לי על וריקוצלה באשך שמאל (מהגיוס) שלא השפיעה עלי יותר מידי למעט כאבים לעיתים נדירות באשך. יחסי מין - סבירים, תדירות לא גבוהה במיוחד. לאחרונה, למשך חודשיים יש לי תכיפות במתן שתן לפרקים. הבעיה בעיקר בעבודה ופחות בבית. לאחרונה אני מרגיש גם כאבים בקצה הפין זה רק לפרקים ולא משפיע יותר מידי על נושא השתן. לאחר השתנה (זרם חזק וטוב) אני מרגיש כי נשארות יותר טיפות מהרגיל בתחתוני ולפעמים זה הגירוי הגורם לי לתת יותר שתן. עלתה אפשרות של השפעת מתח ולחץ מהעבודה - אינני מרגיל עומס או לחץ שונה מהרגיל בתק' האחרונה. בבדיקת שתן ראשונה (בימים הראשונים של התופעה) נתגלה ממצא ורופא המשפחה נתן כדורים קטנים אדומים (שצבעו את השתן), כמעט ולא השפיע. ניתנה אנטיבייוטיקה (ציפוויט) למשך שבוע, ללא השפעה משמעותית במהלכה נלקחו שתי בדיקות שתן (אחת לתרבית) - ללא ממצאים. בוצע U-S כללי לבתן תחתונה ופרוסטטטה - הכל תקין. נבדקתי ע"י אורולוג - בדק פרוסטטה - גודל תקין, המליץ על בדיקה אורודינאמית בכדי לבודד את הבעיה. שאלותיי הן: 1. אני די מוטרד מהבדיקה - האם לדעתך היא נחוצה? 2. שמעתי על מצבים בהם בדיקת תרבית שתן לא דייקה ונמצאים חיידקים בפרוסטטה. האם כדאי לבצע בדיקה נוספת (עכשיו כאשר אינני נוטל אנטיביו')? 3. עלתה האפשרות שמדובר בהשפעת קור. אני משתדל לחמם את המקום וזה אכן מקל, האם זאת אפשרות? ואם יכולה להיות "התקררות" שנמשכת חודשיים?.... בתודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאג

ד''ר נחום זילבר
    01/03/2009

1. כן, אורודינמיקה במקרה שלך נחוצה
    2. אין צורך בתרבית חוזרת.
    3.המשך ב"חימום" המקום- להזיק זה אינו מזיק- השאלה אם זה יועיל בהמשך.
    4. האם היה ממצא של כדוריות אדומות בשתן בתחילת הופעת הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה העניינית

אדם
    01/03/2009

שלום רב, 1. לא היו ממצאים לגבי כדוריות אדומות, יתכן ואני לא מבין את השאלה. 2. בבדיקת דם אחרונה נמצא מחסור בכדוריות לבנות (חריג אצלי בהשוואה לבדיקות כלליות מלפני שנה). האם יש לכך קשר? 3. שמעתי על מקרה של זיהום חיידקי שלא התגלה בבדיקת תרבית אלא בבדיקה מהערמונית, האם נכון אולי לנסות טיפול אנטיביוטי נוסף, אחר? או אולי לבצע משטח כלשהו? ושוב, תודה על העזרה וההתייחסות המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מ

ד''ר נחום זילבר
    03/03/2009

1. בסדר
    2.לא קשור לבעיה האורולוגית. יש לערוך בירור
    3. לא. אין צורך בתרבית או במשטח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושתי שאלות אחרונות

מודאג
    03/03/2009

מזכיר שהתופעה קיימת אצלי כבר למעלה מחודשיים. בימים האחרונים פחות תכיפות במתן שתן ויותר כאבים בקצה הפין. 1. האם יתכן קשר לבעיה האורטופדית בגב התחתון? 2. מה דחיפות הטיפול? האם עליי לפנות למיון? שכן יקח זמן עד שאראה שוב אורולוג ואבצע את הבדיקה האורודינמית. ושוב תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מ

ד''ר נחום זילבר
    07/03/2009

1. לא נראה לי.
    2. אין דחיפות. אם המצב יחמיר פנה למיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר בדיקות נוספות

מודאג
    14/08/2009

דר' שלום,

אורטופדים שללו קשר לבעיה האורטופדית.
    אנטיביוטיקה ל 10 ימים לא שיפרו את המצב.
    נעשו בדיקות STD- תקינות.
    היו גם תחושות אי נוחות וכאבים באזןר פי הטבעת ברכיבה על אופניים.
    התכיפות במתן שתן קיימת חלקית, יותר קיימת תחושת אי נוחות באיבר המין.
    כאבים, מיחושים ושריפה קלה במהלך השתנה.
    מבחינת זרם - לפעמים חזק (אם אני שותה הרבה) ולפעמים חלש ורפוי (אולי בגלל התכיפות שבדללה אין הרבה להטיל)
    האם יכול להיות מהאפשרויות הבאות?:
    1. פרוסטטיטיס
    2. היצרות

בברכה ובתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו