הידרוצלה-מה לעשות?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• הידרוצלה-מה לעשות?
    יבגני
    01/03/2009

שלום דוקטור, אני בן 19 ולפני כשבוע איבחנו אצלי הידרוצלה דו צדדית: אשך ימני- הודגמה כמות עד בינונית של נוזל חופשי צלול סביב האשך. אשך שמאלי- כמות קטנה של נוזל יחסית צלול. אני לא מרגיש כאב. אני אמור להתגייס בקרוב לצה"ל, ותהיה לי ועדה רפואית ביום עצמו. השאלות שלי: 1)מה כדאי לעשות במקרה הזה? לא לעשות כלום או ניתוח או שישנו טיפול אחר? 2)מה הסיכונים במקרה שלא מבצעים ניתוח, האם יש חשש בפגיעה בפוריות או במשהו אחר? 3)האם יש פעולות שעלי לא לבצע, כמו כפיפות בטן, משקולות או משהו אחר? 4)מה הצבא עושה במקרה זה? האם הוא מכריח לעשות ניתוח או שהוא מוריד פרופיל או משהו אחר? 5)האם זה יכול לעבור מעצמו? אשמח להמלצתך במקרה זה ומנסיונות עבר. תודה רבה, יבגני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידרוצלה-מה לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• י

ד''ר נחום זילבר
    03/03/2009

אם אין בעיה של כאבים או הפרעות- אין לעשות דבר. אין זה משפיע על פוריות. אין מניעה להמשיך את החיים כרגיל כולל התעמלות ומאמץ גופני.
    יתכן ובצבא יורידו את הפרופיל
    אין זה חולף מעצמו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו