טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, ד"ר.
אני בן 25 וחצי ועשיתי בדיקת אולטרה-סאונד בעקבות וריקוצלה בצד של האשך השמאלי.
בבדיקה בדקו גם את גודל האשכים.
בממצאים רשמו ששני האשכים בגודל ובמרקם תקינים.
בתצלומי ה- US רשומים הגדלים של כל אחד מהאשכים.
אשך ימין: 3.87 על 2.38.
אשך שמאל: 3.88 על 2.07.
לא היה רשום נפח האשכים אך בחישוב לפי נפח אליפסה יוצא שנפח אשך ימין הוא 11.5 סמ"ק ואשך שמאל הוא 8.7 סמ"ק.
עד כמה שהבנתי הפרש תקין בין גודל האשכים הוא עד 20% הבדל, אך במקרה שלי ההבדל הוא של כ- 25%. האם זה עדיין נחשב תקין ?
בנוסף, האם נפח האשכים תקין ? במיוחד אשך שמאל, כי בתוצאות הבדיקה נכתב שהגודל תקין אך הוא נראה לי קטן וגם ההפרש בין גדלי האשכים לא נראה תקין...
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אורולוג וכירורג מומחה
ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר.
ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופ... קרא עוד