מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשך ימני נפוח וכואב לפעמיםדואג25/03/2009
שלום דוקטור נחום זילבר,
אני בן 18.
מידי פעם אני מרגיש כאבים באשך הימני, מאחורה בלבד.
אין לזה תדירות קבועה, והכאבים מופיעים באופן שרירותי.
האשך הימני הרבה יותר רגיש מהשמאלי.
לדוגמא, אם אני לוחץ עליו (חלש) לכיוון מסוים אל הגוף. (קצת קשה לי לשחזר את זה, אז אני לא יודע איזה כיוון)
האשך הימני גם נפוח וגדול יותר מהשמאלי, והוא צמוד יותר לגוף. (כשנולדתי, לא אובחן אצלי אשך נייד או משהו דומה... אני חושב)
אני נמצא במצב הזה כבר זמן רב מאוד, בסדר גודל של שנים, אני לא זוכר מתי זה התחיל.
בנוסף, בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים בעיקר בחלק השמאלי של הבטן (החלק הימני כאב לעיתים נדירות מאוד), וגם הייתה לי בעיה שדומה בהרגשתה לטחורים (אם כי לא ירד דם).
בנוגע לנושאים אלו, עברתי בדיקת ספירת דם ובדיקת דם סמוי, והתוצאות היו לטובה (אין כל בעיה מהבחינה של בדיקות אלו).
(כתבתי פיסקה זאת בנוגע לסרטן האשכים, שאחד מתסמיניו יכול להיות כאבים בבטן)
יש לציין שביומיים האחרונים אני מרגיש לעיתים קרובות יותר את הכאבים באשך הימני - מה שהעלה אצלי את הדאגה.
אין אצלי שום הרגשה ספציפית של כאב במצבים מסוימים אחרים (כמו יציאת שתן), מלבד כאב שמופיע כאשר אני לוחץ על הירך באזור שקרוב\מקביל לאשך הימני. (גם זה קשה לשיחזור)
מאחר שאני נמצא במצב זה זמן רב, האם ישנו חשש לבעיה "קשה"?
איזו בעיה יכולה להיות?
האם קיים חשש לבעיית פיריון ו\או איכות הזרע?
גם רציתי לדעת האם קיימת איזשהי מחלה הקשורה לאשכים שבגללה יש איסור בריאותי לאונן?
תודה רבה על עזרתך דוקטור, ואל תידאג כי קבעתי תור לאורולוג.
התור ייקח יחסית זמן רב מהרצוי ולכן אני מעדיף לפרסם פה הודעה בתקוה לתגובה מהירה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
דואג25/03/2009שכחתי להוסיף שהייתי בצו ראשון לפני יותר משנה, והרופא לא מצא משהו בעייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואג
ד''ר נחום זילבר29/03/2009איני דואג ואינך צריך לדאוג. שנית האורולוג יבדוק אותך, ימליץ על US אשכים ואז ניתן יהיה לראות אם קיימת בעיה. אתה יכול לאונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)