מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דם בשתן וממצא ב CTאיה11/08/2007
שלום רב,
לפני כחודש וחצי לראשונה ראיתי שהשתן שלי וורוד (זה היה אירוע חד פעמי) . באותו יום רצתי למיון בבהלה נעשה לי US ונלקחו דגימות שתן "נקיות" מקטטר בה נמצאה כמות מינימלית של דם. ה US היה תקין. במהלך החודש האחרון עשיתי מספר פעמים בדיקות שתן למעקב והתוצאות הראו שיש מעט דם. רמה של 2 -4 יח' בד"כ. השבוע שוב עשו לי US שהיה תקין.
אתמול עברתי CT עם חומר ניגודי (יוד). אין לי עדיין את הדוח הכתוב מהרופא שכן הוא יגיע ישירות לאורולוג אבל עפ"י דברי רופא המשפחה שלי (שיצר קשר עם הרדיולוג) הרדיולוג חושב כי בשלפוחית השתן על אחת הדפנות ( ימין אם אני לא טועה) ב medium aspect ייתכן ונצפתה התעבות קלה בדופן. לדברי רופא המשפחה (שאולי ניסה להרגיע אותי?) זה לא וודאי שאכן ראו התעבות אבל הם היו חייבים לציין זאת. זה משהו שלא ברור לי לחלוטין - או שנראתה התעבות ויש ממצא או שלא ראו - איך אפשר לתאר בדו"ח בדיקה משהו אם הוא בעצם לא קיים? הרי הם אפילו ציינו את המיקום שלו. האם זו הזהירות המופרזת האמריקאית/ניסיון לכסות את עצמם מכל הכיוונים? או צורת התבטאות שלא מוכרת לי? עפ"י מה שדווח טלפונית לרופא המשפחה משתמע שהממצא הוא לא חד משמעי. או שאולי אני תמימה ולא מבינה איך הראש שלהם עובד כאן בארה"ב? האם ייתכן כזה דבר ברפואה? חשבתי ש CT היא בדיקה מדוייקת. ממצא ב CT הוא עובדה אובייקטיבית כמו הדם שהיה לי בשתן. . אני לא מבינה מה פירוש "חושבים שנצפתה התעבות". או שהממצא קיים או שלא.....
וכיצד ייתכן שב US לא נראו ממצאים בשלפוחית ודפנות השלפוחית נצפו אחידות והומוגניות? לעומת ה CT שפתאום התגלתה "התעבות"?
והיה ואכן יש "התעבות" קלה כמו שחושבים שראו מה משמעותה בד"כ? האם זה בהכרח גידול סרטני? קראתי מאמרים באינטרנט שכך הגידולים מתחילים - בהתעבות של דופן השלפוחית. ואם ההתעבות הזו כ"כ מינימלית וקטנה עד שהם לא בטוחים בקיומה - האם זה אמור לעודד אותי? האם זה אומר שבמידה וזה אכן גידול הוא עדיין לא התפשט ואני אבריא ואצא מזה?
אני בת 43. אמא לילדים קטנים וכ"כ מבוהלת.
אודה מאד על תגובתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן וממצא ב CT
ד''ר נחום זילבר12/08/2007איה, אל תדאגי. יתכן שמדובר באזור פיית השופכן מימין ולכן אין זה מדובר בממצא פתלוגי. חכי עד שהרדיולוג יבדוק את הצילומים בפרוטרוט ואז תקבלי ממנו תשובה מוסמכת. לאחר מכן ניראה לאן כל ה"התעבות" הזאת מובילה. יתכן, ותצטרכי לבצע ציסטוסקופיה אם יהיה ספק בקשר להתעבות זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זילבר - קיבלתי את דוח הבדיקה.
איה12/08/2007ראשית, תודה רבה על תגובתך.
קיבלתי את דוח הבדיקה. אשמח אם תוכל להציץ ולתת חוות דעתך:
The examination demonstrates questionable thickening of the wall of the urinary bladder in its superior aspect midline and to the right. Otherwise, the urinary tract is unremarkable.
Rest of the study including liver, bile, duct system , gallbladder, spleen, pancreas, adrenal glands, aorta, vena cava, lymph nodes appear within the normal limits. No ascites is seen. Visualized lungs and body structures demonstrates not focal abnormality.
האם מיקום ההתעבות הוא אכן באזור שדיברת עליו (פיית השופכה)? האם בכל מקרה אצטרך לעבור ציסטוסקופיה על מנת לאמת ממצאים? אני מבינה שזו בדיקה די חשובה. וכיצד "הממצא" הנ"ל לא נראה בשתי הפעמים שעשיתי US?
(אגב את ה CT עשיתי עם יוד כמובן וגם הכליות נצפו תקינות)
תודה מראש
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות הקלדה
איה12/08/2007
Visualized lungs and body structures demonstrates no focal abnormality.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיה-ארה"ב
ד''ר נחום זילבר14/08/2007קבלתי את התשובה המפורטת. יתכן, והעיבוי בקיר השלפוחית שעדיין קיימת שאלה לגביו, קשור אולי, לגירוי של קצה הקטטר שהיה באזור. לדעתי, בכל מקרה, ציסטוסקופיה חשובה כדי לשלול כל ממצא אפשרי. ממצא שלא נראה באולטרסאונד, יתכן, והוא שטחי וקטן ביותר ואינו מהווה ממצא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אמתין לאורולוג ביום שני
איה14/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)