כאבים באשך

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• כאבים באשך
    אור
    18/04/2009

שלום דוקטור
    מזה כשבוע יש לי כאבים באשך שמאל ואני מרגיש אותם לסירוגין ולא רצוף.
    במישוש עצמי הבחנתי כי יש לי נקודה מעיין גולה קטנה על האיזור של האשך שלשם מתחברים הצינורות השונים ובמגע שם הכאב חזק מאוד. יש לציין כי הכאב עצמו גם מקרין לבטן התחתונה כאב הדומה למכה באשכים.
    הייתי לפני שבוע אצל הרופא משפחה והוא נתן לי שבוע אנטיביוטיקה של אופלודקס. הייתי בחול בשבוע הזה והייתה רגיעה בכאבים. לפני יומיים רציתי לראות מה המצב ושוב בדקתי ושוב במגע בגולה הרגשתי את הכאב וכאילו החזרתי את המצב לקדמותו. אני מתכנן ללכת בקרוב לאורולוג אבל המצב הזה מאוד מלחיץ אותי וחשבתי אולי תוכל לתת לי דעה\השערה. מה דעתך? מה יכולה להיות הבעיה? אני בהחלט בלחץ והסיפור הזה טיפה הרס לי את הטיול בחול רק ממחשבות על הבעיה ולא מהכאבים אפילו. הכאבים בלי נגיעה ממש לא נוראים וזה רק מציק וגם לא כל הזמן. אבל במגע בגולה זה בהחלט כואב ורגיש מאוד.
    דבר נוסף ששמתי לב
    כל האיזור שליד האשך-כל הצינורות שמתחברות שמתי לב כי האיזור טיפה נפוח יותר לדעתי זה הווריד שנראה יותר נפוך וכמו כן הווריד שעובר על האשך עצמו נראה יותר חזק לעומת הווריד שעל האשך השני-נראה יותר מודגש מבעד לשק האשכים.
    עברתי גם בדיקת אולטראסאונד.
    נמצא כי הכל תקין מלבד ציסטה של 3 מ"מ באפידידים באשך שמאל שהוא הבעייתי והכואב ובאשך ימין יש ציסטה של 9 מ"מ שמוכרת לי כבר בגודל הזה מלפני כמה שנים טובות.
    יכול להיות שהציסטה זה מה שכל כך כואב? עד כדי כך שאני מרגיש את זה במגע ומרגיש כאב חד מאוד? דבר נוסף יש לי תחושה כי הבודק לא בדק את כל האשך במיוחד את האיזור עם הנקודה הרגישה. הוא גם שאל אותי איפה כואב והדגמתי לו בערך אבל לא זכרתי במדויק את הנקודה הספציפית במיוחד שלא רק הנקודה היא כואבת אלא גם כל האיזור-הצינורות כמו שאמרתי ממקודם. השאלה אם בדיקת אולטרא סאונד זו בדיקה שניתן לראות יותר ממקום ספציפי ששים את המכשיר? כלומר גם אם הבודק לא היה עם המכשיר בדיוק על הנקודה הספציפית אלא באיזור של הצינורות ניתן לראות את הכל? יש לציין כי הגולה המדוברת היא ממש על האשך עצמו אם לא ציינתי זאת.
    מה יכול להיות?
    בדיקת אורולוג יש לי רק ב-7 למאי.

תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באשך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירון

ד''ר נחום זילבר
    20/04/2009

הגולה-ציסטה אפידידימלית נמצאת באזור האפידידימיס ליד האשך. כאשר יש כאבים הנובעים מדלקת במקום האנטיביוטיקה בד"כ עוזרת. לעיתים, ישנם כאבים במקום בזמן מגע.
    מהמשך הכתוב עולה כי עשית כבר us המדגים את הממצר שכתבתי עליו. זוהי הסיבה לכאב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוהד על התשובה-המשך

אור
    20/04/2009

אבל הגולה הכואבת היא על האשך עצמו ולא לידו. ככה אני מרגיש במישוש עצמי. יכול להיות שאותרה ציסטה שלא קשורה לגולה ונראה לי שהבודק פשוט לא עבר עם האולטרסאונד על הגולה הספציפית הכואבת. אני מרגיש את הגולה הכואבת ממש על האשך עצמו בחלק שקרוב באמת לאן שמתחברות הצינורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירון

ד''ר נחום זילבר
    23/04/2009

הגולה שנמושה והממצא בUS זה כנראה באותו מקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו