מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת בדרכי השתן???קרן13/08/2007
שלום. אני בת 27 בריאה בד"כ, ספורטאית. סובלת מצניחת מסתם קלה בלב, נוטלת באופן קבוע HARMONET למניעת הריון ו RECITAL נגד חרדה.
סובלת מדלקות בדרכי השתן כ 2-3 פעמים בשנה, במיוחד מאז התחלתי לקיים יחסי מין באופן קבוע עם בן זוגי.
נעשה לי אולטרהסאונד בטן תחתונה לפני כשנה ויצא תקין. בדיקת אורולוג- תקינה. במשפחתי כל הנשים סובלות מדלקות שתן חוזרות. נטילת חמוציות לא משפרת את המצב, למרות שאני מקפידה מאד על היגיינה ועל רחיצת איבר המין לאחר כל מגע מיני ומדי יום. בעת דלקות בדרכי השתן, התרופה "זינאט" פותרת את הדלקת.
לפני כ-10 ימים החלתי לחוש צריבה ותכיפות במתן שתן, כאבי בטן תחתונה ותחושה כללית רעה. בדיקת שתן כללית יצאה תקינה ובתרבית נרשם "צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים". למרות שאני מקפידה על ניקיון האזור במטלית אלכוהול ונתינת זרם אמצעי לכוס, תוצאה זו חוזרת על עצמה כמעט בכל בדיקות השתן שאני עושה. ראוי לציין שאותה בעיה בתוצאות הבדיקה קיימת גם אצל שאר בנות משפחתי.
למרות התוצאות הלא ברורות, קיבלתי צפורל ל-5 ימים וזה עזר. עם סיום התרופה, שבו לי כאבים עזים וצריבה במתן שתן. הפעם הכאבים הם גם בגב.
נשלחתי לאולטרהסאונד, בדיקת שתן ובדיקת דם לתפקודי כליה והרופא ביקש שבינתיים לא אתחיל באנטיביוטיקה (למרות שרשם לי "זינאט").
הבדיקות ייקחו מספר ימים ואני חוששת שהסימפטומים יחמירו עד שיחזרו תשובות הבדיקות ואף שהדלקת "תעלה" לכליות. שאלתי היא: אם אתחיל לקחת זינאט לפני הבדיקות, האם זה יפגע גם בתוצאות הבדיקות שלי? האם יש דרך לפתור את עניין ה"צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים", כך שניתן יהיה לקבל תשובה מהימנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן
ד''ר נחום זילבר14/08/2007אם ההיסטוריה הרפואית שמסרת והיא אכן מדויקת, ובילדותך לא סבלת מדלקות שתן חוזרות לא היית ממליץ בשלב זה לבצע ציסטוגרפיה. בבדיקה זו ניתן לראות האם יש רפלוקס-חזרת שתן מכיס השתן לכליה -שגורם בד"כ לדלקות חוזרות בדרכי השתן. במקרה שלך, מדובר לדעתי, בדלקות שתן חוזרות של נשים צעירות הקשור ליחסי מין. אין צורך להרבות בבדיקות שתן ובשטיפות באלכוהול. את צרעכה ליטול רבע מכמות האנטיביוטיקה אותה את לוקחת לפי תוצאות ץרבית השתן. לדוגמא, 500 מ"ג צפורל כל לילה במידה ואת מקיימת יחסי מין באופן סדיר וקבוע. במשך הימממה הרבי בשתיה. כעת, את יכולה לקחת אנטיביוטיקה גם אם את צריכה לבצע אולטרסאונד ובדיקות דם של תפקודי כיליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)