מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המלצה וחוות דעתאיילת21/08/2007
שלום,
במשך כחודשיים וחצי יש לי כמו התקפות שנמשכות למספר שעות של דחיפות במתן שתן כמעט בלתי אפשרי לצאת מהשירותים בתחילת ההתקפה אין דימום ואין צריבה אך ההתקפה מגיעה לשיא בדימום וצריבה רק בסיום מתן השתן דבר שגורם להרגשה של צורך נוסף ולחץ, מה שעוזר במהלך ההתקפה הינה שתיה מרובה של מים (בהתקפה הגרועה מכולם שתיתי 8 ליטר מים ההתקפה ערכה כ- 5 שעות) ולנסות להתאפק וללא ללחוץ על יציאת שתן.
היו לי כ-4 התקפות במהלך ביצעתי תרביות שתן שיצאו שליליות
3 ההתקפות הראשונות התחזקו מהאחת לשניה.
והרביעית היתה חלשה יחסית, כשעתיים.
נראה כי קיום יחסי מין כנראה מגרים את ההתקפות מאחר וב- 2 ההתקפות האחרונות הם היו לאחר קיום יחסי מין, האחת מידית אחרי והשנייה כ- 24 שעות אחרי.
כאשר בכוונה לא קיימתי יחסי מין כ- 3 שבועות על מנת לוודא את הקשר, במהלך 3 השבועות הללו לא היה דבר.
ביצעתי אולטראסונד של הכליות ושלפוחית השתן שיצאו תקינים.
ביצעתי בדיקת כלמידיה ואוריאופלזמה שיצאו גם הן שליליות ולא נמצא דם בשתן, הדם מופיע רק בזמן התקפה.
בכל זאת הציעה לי הרופאה לקחת את האנטיביוטיקה 'זטו' 4 כדורים במכה במידה ויש חיידקים אחרים שלא מוכרים ולא עולים בתרביות השונות, ולכן לקחתי את האנטיביוטיקה וגם בעלי.
למרות האנטיביוטיקה הגיעה ההתקפה הרביעית שתיארתי קודם.
יש לציין שילדתי לפני כ- 8 חודשים, אולי יש קשר?
לאיזה אורולוג עם איזו התמחות מומלץ לי ללכת?
ומהי חוות דעתכם על המקרה שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת
ד''ר נחום זילבר22/08/2007לפי תאוריך מדובר כפי הנראה בציסטיטיס - דלקת בכיס השתן. בד"כ תופעות שהזכרת מתרחשות עד תקופת ההריון והלידה. אחרי הלידה הפלורה הוגינאלית משתנה וכמעט לא מופיעה דלקת בשתן בקיום יחסי מין. אולם, כאמור, מצבך מתאים לציסטיטיס. עליך להרבות בשתיה להפסיק לתת בדיקות שתן . מבחית הטיפול, קחי אנטיביוטיקה מסוג זינט או ציפרוגיס (קבלי מרשם מהרופא) במינון של 1/4 מהכמות היומית. דהיינו, 250 /125 מ"ג בהתאם לתרופה. התמידי בכך כל ערב במשך 3 חודשים. הרופא שמטפל בכך אורוגניקולוג או גניקולוג שעוסק באורולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)