מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיטת גת גורןאסף13/07/2009
שלום לכולם,
לפני חצי שנה עברתי צנתור לפתרון בעיית הוריקוצלה בשיטת גת-גורן. מאחר ובזמנו לא מצאתי חומר באינטרנט בנושא זה נשבעתי שחצי שנה לאחר הצנתור אפרסם את תוצאות הבדיקות שלי בכל פורום אפשרי ואתן מעט חומר רקע כמי שהתנסה בטיפול זה.
אז ככה :
לפני ביצוע הצנתור ספירת הזרע שלי היתה נמוכה מאוד (0.14 מיליון זרעים מורפולוגיה של 2% תנועתיות של 14% ועוד פרמטרים לא טובים)
חצי שנה לאחר ביצוע הצנתור ספירת הזרע שלי השתפרה באופן משמעותי (60 מיליון זרעים, מורפולוגיה של 9%, תנועתיות 66%).
כפי שניתן לראות איכות הזרע אכן השתפרה פלאים אם כי המורפולגיה עדיין גבולית (מקווה שעוד ישתפר).
עם זאת חשוב לצין מספר עובדות :
1. יתכן וניתוח היה מביא לאותם תוצאות.
2. לא ברור מה יהיה בעוד שנה לדוגמא. פעמים רבות הוריקוצלה חוזרת ויהיה מעניין לראות אם בשיטת גת גורן אחוזי החזרה הם אכן בודדים כפי שהם טוענים (בניתוח נהוג לומר שאחוזי החזרה הינם עשרות אחוזים).
3. הצנתור מאוד מאוד יקר. 29 א' ש"ח זה סכום לא גדול אם הריון מובטח אבל כמו בכל הליך רפואי דבר לא בטוח.
4. בשלב זה אני ואשתי לא מנסים להביא ילדים בכל מקרה אז מידע על הריון לא רלוונטי.
הנכם מוזמנים לשאול אותי שאלות על ההליך או כל דבר עליו אוכל לענות בנושא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסף
ד''ר נחום זילבר14/07/2009אני מודה לך על המידע שהעברת לנו. בתוך הפורום שלנו ישנם איזכורים רבים לשיטה זו. ראה ערך וריקוצלה 3 דפים לאחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע! זה בא בזמן
מירב15/07/2009תודה רבה על המידע
בעלי עובר את הטיפול בשיטה שלהם עוד שבועיים ומה שכתבת נשמעע מעודד
האם הרגשת כאבים כלשהם בזמן הצנתור הזה?
האמת שאנחנו הולכים על זה אחרי הלתבטויות. אני חושבת שחקרנו את התחום הזה ברמה שמגיע לי ולבעלי דוקטורט
בינתיים כל האינדיקציות מראות שזו השיטה הכי יעילה (וגם היקרה לצערנו אבל אם זה יצליח כמו שאמרת - זה שווה את זה)
מה שגילינו זה שיש בתי חולים שטוענים שהם עושים את אותו צנתור של שני הרופאים האלה - אז זהו שממש ממש לא. הם עושים צנתור עם סלילי מתכת שמחדירים דרך הגרון והלב אל המפשעה ומשאירים אותם שם במפשעה. ממה שהבנו אין סיכוי שסלילים כאלה יצליחו לאטום לנצח את כל הוריקוצלה ושעם הזמן הם מתכלים בגוף. הצינתור של גת זה ללא סלילי מתכת וכניסה מהבטן.
חבל שבתי החולים לא מדייקים ואומרים שזה אותו דבר כשזה ממש לא
מי שרוצה שאני אעדכן אותו גם אז מוזמן רק שימתין לעוד שבועיים אחי שנעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירב
אמיר16/07/2009לא הרגשתי שום כאבים. נזהרתי שלא לבצע פעילות ספורטיבית במשך 10 ימים (ממליץ לבקש שד"ר גורן יבצע את התהליך) .
כפי שרשמתי המבחן האמיתי של השיטה הוא האם ההוריקוצלה לא תחזור כפי שהיא חוזרת לרוב בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירב/אמיר/אסף
ד''ר נחום זילבר19/07/2009יש כמה שיטות לטיפול בוריקוצלה: שיטת גת-גורן היא אחת מהן.
ניתוח של וריקוצלה הוא עדיין טיפול המקובל ביותר. יש הישנות-חזרה שךוריקוצלה באחוז מסוים ומעט סיבוכי לוואי נוספים. גם הניתוח עצמו נעשה ב 2-3 גישות שונות.
הצינתור הנו שיטה מצויינת. אכן, עם הכנסת סליל מתכת אחוז ההישנות בו נמוך. (דרך אגב לצעיר המעוניין להתגייס לטייס וסובל מוריקוצלה עדיף לעשות צינתור עם סליל. בד"כ מעדיפים לעשות צינתור רק כאשר הניתוח נכשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת גת גורן
איל09/05/2010אסף היקר,
לאחר ששוטטתי ברשת שעות על גבי שעות ניתקלתי בתגובתך העניינת בה שיתפת במעט מנסיונך האישי בטיפול בשיטה.
רבים וטובים הביעו דעתם לכאן ולכאן ומקריאת תגובותיהם התקבל אצלי הרושם שהשיטה סתם יקרה ותוצאותיה החזויות אינן שונות בהרבה מכל צינתור דומה בבית חולים.
באופן אישי אני עתיד תוך זמן קצר לעבור צינתור דרך גת גורן ואשמח לשוחח איתך במידת האפשר אם תואיל לחזור אלי במייל עם מס' טלפון.
בתודה,
איל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)