מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה מטרידה לפני ניתוחסיון י18/07/2009
בת 23 אושפזתי כמה שבועות עקבכאבים במותן שמאל נמצא באולטרסאונד הידרוניפרוזיס חמור לאחר טיפול כושל באנטיביוטיקה דרך הוריד המצב החמיר ועלה לי חום.
הוחלט להכניס נפרוסטרום תוצאות מיפוי משנה שעברה כליה שמאלית קטנהמהימנית ותפקודה 23 אחוז ואילו השניה 70 בכליה שמאלית אחרי שעה נשאר עדיין חומר רב בכליה. יום שלישי יהיה מפוי חדש הדיון הוא לגבי יו פי ג'י או רפלוקס אם אוכל לקבל הסבר מהם השמות הללו ובמה שונה כל ניתוח אני קצת פוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר UPJ- רפלוקס?
ד''ר נחום זילבר19/07/2009UPJ- זו היצרות מולדת של מעבר אגן כיליה- שופכן שהולכת ומתגברת עם השנים וגורמת להידרונפרוזיס בכיליה.
רפלוקס זו חזרת שתן כלפי הכיליה. זו גם סיבה לחום גבוה ולזיהומים חוזרים בדרכי שתן. בקרוב תעברי בדיקות הדמיה שונות ובסוף יחליטו לאיזה ניתוח את זקוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו נושא
סיון י19/07/2009אמ.. אילו בדיקות..ומה עד אז אני אצטרך להשאר עם הנפרוסטרום? למה בכלל שמו לי את זה מה זה עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיון
ד''ר נחום זילבר20/07/2009הכניסו כדי לנקז הכיליה ולשמור על תפקודה . על שאר הבדיקות יחליטו המנתחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגביי תוצאות CTבכליה
סיון י20/07/2009מזה לויקוציטוזיס 1800 הידרונפרוזיס ותוכן אקוגני בגביעים ובאגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיון
ד''ר נחום זילבר24/07/2009אלו מושגים הקשורים לתוכן הנוזל בכליה.
אני מקווה שההסבר שנתתי לך קודם ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מיפוי
סיון י25/07/2009כליה ימנית-לתפקוד הכלייתי הכולל 76 אחוז
כליה שמאלית- קטנה מכליה ימנית , קליטה מופחתת דיפוזית בעיקר בחלק מדיאלי ובקוטה עליון ולרלי .תרומת הכליה לתפקוד הכלייתי הכולל 24 אחוז
סיכום
כליה ימנית תפקוד יחסי טוב
כליה שמאלית תפקוד ירוד קליטה מופחתת יתכן כביטוי להידרוניפרוזיס,חדש לצלקות בקוטב עליון
אם תוכל להסביר לי מה בערך זה אומר כיוון שעדיין אני תקועה עם הנפרוסטרום ואם אכן לפי המיפוי יצטרך המצב ניתוח כלשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיון
ד''ר נחום זילבר28/07/2009תשובת המיפוי אומרת: כליה שמאלית מתפקדת אם כי בצורה חלשה.
יתכן שתעברי בירור נוסף ואז יוחלט אם יש צורך בניתוח ואיזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)