קשר בין שפיכה מוקדמת לתכיפות בשתן

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• קשר בין שפיכה מוקדמת לתכיפות בשתן
    שרון
    29/07/2009

שלום,
    אני בן 18, סובל מתכיפות במתן שתן.
    יש לי גם נטייה יומיומית לכיווץ של השריר שבין פי הטבעת לאשכים. מכווץ אותו ללא סיבה . אגב כיווץ זה עוזר לי לעיתים בעת מתן שתן (כשהזרם נקטע אני מכווץ את השריר ושוב יכול לשחרר זרם ולהיפטר מתחושת הצורך בשתן). הבנתי שמדובר בשריר שנקרא "שריר רצפת האגן", ושהוא בין היתר גם משמש לשפיכה.
    בעת קיום יחסי מין אני מרגיש לעיתים צורך לכווץ את השריר הזה, כמו שאני רגיל לכווץ אותו ביום יום, וזה מזרז את הגעת השפיכה. בקיום יחסים לאחר זמן רב ללא קיום יחסים, מדובר בעניין של כמה דקות ואפילו דקה.

האם יש קשר בין התכיפות, בין כיווץ השריר באופן יומיומי לבין השפיכה המוקדמת? כיצד ניתן לטפל?
    מפחד שהכיווץ היומיומי הנ"ל(שנמשך כבר שנים) גורם לשינויים בשריר ולהשפעה על זמן השפיכה, ולעיתים קרובות מתקשה שלא לכווץ אותו בזמן קיום יחסים(הוא מתכווץ לפעמים בצורה בלתי רצונית).
    אני כרגע במעקב של אורולוג ומופנה בכל מקרה לבדיקת ציסטו-אורטוגרפיה, בחשד להפרעה בצינור השופכה(ביצעתי אורודינמיקה והתוצאות כנראה לא הספיקו).קצת מתבייש לשאול את הרופא שאלות בהקשר המיני לרוב בגלל נוכחות של אימי בפגישה עם הרופא, לכן שאלתי כאן(פרופ' פומרנץ אם מכירים).

תודה רבה מראש!

שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרון

ד''ר נחום זילבר
    30/07/2009

כיווץ שריר יום יומי הנו תרגיל טוב למניעת שפיכה מוקדמת. תרגילים כאלה גורמים לגבר הצעיר להאט את תהליך השפיכה. אולם, זוהי תחושה בלתי רצונית המתרחשת בעת המגע המיני. השתדל לא להרגיש צורך לכווץ את השריר בזמן יחסי המין.
    אין קשר בין תכיפות במתן השתן לבין שפיכה מוקדמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

שרון
    30/07/2009

איך שאני מרגיש את זה, ישנם שני סוגים של כיווצים לשריר הזה. אפשר לכווץ, כמו שמתרחש בזמן שפיכה, ואפשר לדחוף, כמו בזמן מתן שתן או צואה. הכיווץ שאני מבצע באופן יום יומי הוא זה שמתרחש בזמן שפיכה, ואני מבולבל מתשובות שונות ברשת: בחלקן נאמר שכיווץ כמו בזמן שפיכה, באופן יומיומי בתור תרגול הוא טוב, בחלקן נאמר ש"דחיפה" כמו במתן שתן , זה טוב בתור תרגול. אני חושש שלא אדע עם מה להפסיק ומה כן לבצע, ובסוף רק אחמיר את המצב.
    מה התרגול היומיומי הטוב? עם מה להפסיק? האם יש תשובות מדויקות וברורות בעניין או שהכל עדיין בגדר השערות?

שאלה נוספת: אני מתגייס בקרוב. האם למיטב ידיעתך(על סמך ניסיונך בטיפול בחיילים) ניתן לטפל בבעיות אורולוגיות ומיניות במהלך השירות הצבאי?

תודה רבה!

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

ד''ר נחום זילבר
    31/07/2009

הכיווץ היומי רב פעמים הוא תחושה של הכיווץ להפסקת השתנה פתאומית או הפסקת יציאת הצואה. זה התרגיל היחיד לכיווץ. לא דחיפה ולא כיווץ שפיכתי.
    בצבא ניתן לטפל בבעיות אלה (אם יהיה לך זמן לטפל בתור חייל קרבי וכו'). אין צורך "להעלות הודעות למעלה". בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אבל..

שרון
    01/08/2009

אני לא מטיל ספק בתשובה שלך, אבל בכל זאת רוצה להביא דוגמה למקור שבו רשום אחרת, אולי תוכל להסביר את הסתירה בין השניים. הנה לינק לכתבה, ייתכן כי כבר נתקלת בה:

הכותרת "כווץ ודחוף".
    פה רשום שהתרגול המומלץ הוא ההפך, ה"דחיפה", בדומה למתן שתן וצואה, ולא הפסקת השתן, בדומה לשריר שמופעל בזמן שפיכה. אני מחפש אחר תשובה חד משמעית, כיוון שאני חושש שתרגול לא נכון רק יזיק למצב...

בנוסף, אני לא מבין את ההגיון בכך שבחיזוק השריר שבעזרתו אני שופך את הזרע, אני אצליח לעכב את שפיכת הזרע בקיום יחסים.

תודה רבה על השקעת הזמן!

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכתבה

שרון
    03/08/2009

נמצאת בYNET תחת הכותרת "גומרים מהר? המדריך לעיכוב השפיכה"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

שרון
    23/08/2009

ארצה להיות בטוח לגבי העניין של התרגול בכיווץ כפי שהסברת, כדי לא לטעות ולהזיק...

תודה רבה מראש !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבין שאין תשובה חד משמעית

שרון
    04/09/2009

תודה בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו