צריבה בעת מתן שתן.

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• צריבה בעת מתן שתן.
    יוסי
    12/08/2009

שלום רב,

אני בן 22, בעת האחרונה קרו לי כמה מקרים של צריבה בעת מתן שתן. הצריבה מורגשת בעיקר ב"סוף" של השתן - את רוב הנוזל אני משתין ללא בעיה, וכשאני מגיע לחלק האחרון של השתן אני מרגיש כאילו משהו "חוסם" לי את הצנרת, והנוזל המועט שיוצא הוא ששורף וצורב. בנוסף, אני מזהה חלקיקים קטנים בנוזל הזה - הטיפות האחרונות של השתן יוצאות מרוכזות ומלאות בחלקיקים כאלה.

באחד המקרים הללו אף השתנתי דם - עקב כך הופניתי למיון, שם נערכו לי בדיקות שגרתיות, אינפוזיה והבייתה לאחר כמה שעות. לאחר הביקור במיון הופניתי לאורולוג, שערך לי בדיקות שתן ו-U.S, כולן תקינות. האורולוג אמר ש"כנראה גרגר קטן השתחרר למערכת" או משהו כזה, ולא נתן אבחנה אחרת.

מכיוון שהבדיקות נראות תקינות, אך בכל זאת המצב חוזר (ובעת האחרונה בתכיפות רבה יותר), חשבתי על כיוון אחר - אני נוטל 1.5 גר' אורסוליט ביום, לטיפול באבחנה טנטיבית של PSC (הצרות דרכי מרה בכבד). ממה שידוע לי, מדובר בתרופה שהיא למעשה מלחי מרה.
    האם יש אפשרות שהחלקיקים שאני רואה והצריבות הללו קשורים איכשהו לתרופה? או לכיוון אחר שרופאיי לא חשבו עליו? אני סובל מהעניין רבות, אך לא נראה שהבדיקות שאני מופנה אליהן נותנות מענה או כיוון כלשהו.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריבה בעת מתן שתן.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריבה במתן שתן

ד''ר אורי גור
    13/08/2009

לא נראה שיש קשר לאורסוליט או לדרכי המרה.
    יתכן כי פירור אבן נפלט וגרם לתופעות שתיארת, אך אז הן צפויות להשתפר ולחלוף עם הזמן. אם נמשכות פנה לאורולוג לשלול בעיה בשופכה, כמו דלקת, אבן או היצרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו