בדיקות psa

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• בדיקות psa
    איתמר
    12/08/2009

שלום רב
    בעקבות תחושות צריבה במתן שתן, נבדקתי-
    אין שום ממצא בשתן המעיד על דלקת, תרבית שלילית.
    עשיתי בדיקת psa וקיבלתי ערכים מבהילים
    לפני שנה - הערך היה 1.7
    לפני חמישה חודשים- 1.49
    ואילו היום - 54.44
    הקפיצה נראית חריגה, האם מדובר בדלקת?
    יצויין ש-אין לי תכיפות בשתן, הקליחה נחלשה אך לא נעצרה, אין לי שום כאבים, להוציא צריבה קלה בעת מתן שתן וגם בעת קיום יחסי מין.
    תודה על התייחסותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות psa

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין אני בן 56

איתמר
    12/08/2009

שכחתי קודם לכן לציין את גילי
    56

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת PSA

ד''ר אורי גור
    13/08/2009

בדיקת ה- PSA מיועדת לגילוי מוקדם של סרטן הערמונית, אך היא אינה ספציפית לסרטן ויכולה להיות מוגברת גם במצבים אחרים כמו למשל דלקת בערמונית, או אם נלקחת לאחר קיום יחסי מין.
    הקפיצה הפתאומית מערכים נורמלים לערך גבוה מחשידה כי מדובר במצב חולף כגון דלקת (שיכולה להתבטא בצריבה במתן שתן ובזמן קיום יחסים), וכמובן תמיד אפשרית גם טעות מעבדה.
    מציע לחזור על הבדיקה לאחר מספר ימים של המנעות מקיום יחסים (או כל פליטת זרע אחרת) ואם עדיין ערכים מוגברים לפנות להתייעץ עם אורולוג (לשקול טיפול בדלקת?).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו