תכיפות במתן שתן

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• תכיפות במתן שתן
    אופיר
    08/09/2009

שלום רב,

כבר חמש שנים שאני סובל מתכיפות במתן שתן (עם ירידה בחשק המיני וזרע ש"נשפך" ולא משפריץ, ובלי צריבה וכאבים). במהלך השנים הללו עשיתי את כל הבדיקות האפשריות, כמו אורופלו, אולטראסאונד, ציסטוסקופיה, אירודינמיקה ותרבית ארבע הכוסות, ולא נתגלו בעיות וגם לא חיידקים. קיבלתי תרופות רבות וטובות, אף אחת לא עזרה.

לאחרונה אובחנתי כסובל מדלקת כרונית של הערמונית לאחר בדיקה רקטאלית שלה. קיבלתי אנטיביוטיקה (Ceforal, Rulid ולא מזמן Ciprodex) אבל לא רק שהן לא עזרו, הן גם גרמו לתכיפות קשה עוד הרבה יותר מקודם. האם העובדה שהאנטיביוטיקה גרמה להחמרת המצב אומרת משהו?

התייאשתי כבר מהטיפולים הרגילים, שכנראה ניסיתי כבר את כולם, ויש לי שתי שאלות חדשות:

1. האם ביופסיה של הערמונית יכולה לגלות אם יש בה דלקת כלשהי? כרגע אני אפילו לא יודע איפה הבעיה, ויהיה נחמד לפחות אם אוכל לאשר או לפסול את האפשרות שהבעיה היא בערמונית. כמו כן, עשיתי בדיקות דם אבל לא בדקו בהן PSA. האם PSA יכול לעזור לאבחון של דלקת הערמונית?

2. תסלחו לי על השאלה המטורפת, אבל אין לי ברירה - במקרה הצורך, יש לי סיכוי למצוא רופא בישראל שיבצע הסרה של הערמונית כדי להיפטר מהדלקת? אני יודע שזה לא נפוץ, אבל באנגליה ובארה"ב יש רופאים מכובדים שהתחילו לעשות זאת. אני מוכן לחיות עם ההשלכות של הניתוח וגם עם הסיכוי שהוא לא יעזור, כי להמשיך במצבי הנוכחי זה בלתי אפשרי.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות במתן שתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בערמונית

ד''ר אורי גור
    12/09/2009

לא ציינת את גילך.
    יתכן בהחלט שיש דלקת בערמונית. זו ניתנת לאבחון לרוב במבחן 4 כוסות, ולא נדרשת לשם כך ביופסיה.
    לא סביר שאנטיביוטיקה החמירה המצב.
    לפי מה שתיארת לא ניסית עדיין את כל האפשרויות...

הסרת הערמונית אינה פתרון מקובל לטיפול בדלקת.
    כן אפשרי לחמם את הערמונית דבר שעשוי להקל על הסימפטומים. גם זו פעולה פולשנית ולכן רצוי קודם לנסות תרופות שיכולות לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו