מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גוש משונה על שק האשכיםע.29/09/2009
שלום לך דוקטור.
אני ע. בן 19 ועוד חודש אני מתגייס.
לפני חצי שנה סבלתי משפשפת עזה במפשעה שגרמה לי לגירודים מציקים וגירוי באשכים ובירכיים הצמודות להם.
במהלך אותה תקופה בה סבלתי משפשפת גיליתי על העור של אחד מהאשכים, אשך שמאל, גוש משונה נוקשה יותר מהעור שסביבו כשלפי מישושים שעשיתי לגוש, הגוש לא צמוד לאשך אלה לרקמת העור של שק האשכים.
הגוש התגלה באזור בו הייתה לי את השפשפת החמורה והמגרדת ביותר וכתוצאה מכך במשך אותה תקופה בה סבלתי משפשפת הגוש שרף והקרין כאב חד לכיוון האשך.
מכיוון שסבלתי משפשפת עזה במקום יצאתי מנקודת הנחה שהגוש אותו גיליתי הוא חלק מהשפשפת ולא ייחסתי לו חשיבות מיוחדת.
לאחר כחודשיים בהם טיפלתי בבעיית השפשפת הבעיה נפתרה, אך הקרנת הכאב מהגוש לא הפסיקה והיו ימים בהם הייתי מרגיש מידי פעם בכאב חד ורגעי ( למספר רגעים ) מהגוש עצמו שהקרין לכיוון האשך, כשהכאב היה בא בגלים בתקופה של פעם בכמה ימים או אפילו שבועות.
התופעה הטרידה אותי מאוד ובמשך תקופה ארוכה חיפשתי לה באינטרנט הסברים כשבמהלך שיטוטי הנרחבים ברשת מצאתי מספר כתבות העוסקות בסרטן האשכים.
בכתבות נאמר שאם מתגלה גוש באשכים חובה לפנות לרופא בהקדם במיוחד אם אני שייך לקבוצת הסיכון של בעלי היסטוריה של אשך טמיר.
מכיוון שאני סבלתי בילדותי מאשך טמיר אני מפחד שהגוש שמצאתי הוא גוש סרטני, אך היות והגוש צמוד לשק האשכים ולא חלק מהאשך עצמו אני לא יודע אם יש לי סיבה לגשת לאורולוג לבדיקה במיוחד לאור העבודה שעברה כבר תקופה ארוכה יחסית (כמעט שלושה חודשים )
מאז גיליתי את הגוש, תקופה בה לא צפיתי בשינוי משמעותי בגודל הגוש, אך עם זאת לפני חודש וחצי במהלך צפייה בטלוויזיה לפני השינה הרגשתי שוב את גל הכאב הרגעי המוכר, דבר שגרם לי שוב להיות מוטרד ומדואג מהתופעה.
השאלות שלי הם כאלה:
1. האם לדעתך לאור מה שכתבתי כדי לי לגשת לבדיקה של אורולוג מומחה?
2. אילו עוד בעיות יכולות ליצור גוש, או משהו שמזכיר בתחושתו גוש או כאב רגעי חד באזור שק האשכים?
3. האם לדעתך מה שיש לי הוא גוש סרטני או משהו המהווה גורם המצריך בדיקה רפואית או בדיקה דחופה?
4. האשך השמאלי שלי גדול משמעותית מהימני. האם זה נורמאלי והאם זה מתקשר באיזה שהוא אופן למה שהזכרתי?.
* ראוי לציין שאני ביישן מאוד ובשבילי לגשת לבדיקה כזאת זאת בושה גדולה ומשהו שאני מעדיף לעשות רק אם אין ברירה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תתבייש
ד''ר אורי גור01/10/2009לפי מה שתיארת הגוש בעור ולא באשך ולכן הסיכוי שמדובר בסרטן האשכים אינו גדול.
עם זאת, ההבדל בגודל וההסטוריה של אשך טמיר מחשידים כי אולי באשך הבעיה.
מציע לפנות לאורולוג ולפתור את חששותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)