כמה שאלות חשובות לאורולוג

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות חשובות לאורולוג
    מישהו
    21/10/2009

אני בן 17 וחצי ועומד לפני גיוס, לאחרונה גילו אצלי וריקוצלה קל באשך אחד (השמאלי אם אני לא טועה), בצוו הראשון הרופאה אמרה שהיא גילתה משהו אז היא שלחה אותי לבדיקה אצל אורולוג והאורולוג שלח אותי לאיזה פרופסור. אני לא מרגיש שום דבר אבל אמרו לי שזה יכול לפגוע לי בפוריות בעתיד. הפרופסור אמר שחובה לנתח וקבעו לי תור לניתוח לעוד חודש. אני מאוד מודאג ויש לי כמה שאלות:
    1. מה הסיכוי שהוריקוצלה יגרום לי לבעיות בעתיד?
    2. ישנה אם אני אעבור את הניתוח עכשיו או עוד כמה שנים?
    3. הניתוח עלול להוריד לי את הפרופיל הקרבי? הוא עומד על 82-97 כרגע... ואני מתגייס עוד 10 חודשים בערך.
    4. אני מאוד חושש מהניתוח כי אני לא רגיל לעבור ניתוחים, בטח שלא בהרדמה מלאה... יש דרך לטפל בזה ללא הרדמה מלאה?
    5. לאחר כמה זמן אפשר לחזור לפעילות מינית רגילה לאחר הניתוח ?

תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וריקוצל

ד''ר אורי גור
    25/10/2009

קיים סיכוי שהוריקוצל יביא לבעיה בפוריות.
    אם קיימת כעת הפרעה בספירת הזרע- ככל הנארה רצוי שלא לדחות את הניתוח בכמה שנים.
    לדעתי הניתוח ישאיר פרופיל קרבי (או שיירד זמנית ויעלה עד לגיוסך). בדוק עם לשכת הגיוס.
    ישנן אלטרנטיבות לניתוח בהרדמה מלאה. היוועץ עם האורולוג.
    חזרה לפעילות רגילה - כ-2-3 שבועות לאחר ניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו