מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה הסיבה לערכי בדיקת זרע נמוכים?יונתן06/11/2009
שלום
בעקבות וריקוצל עשיתי אולטרסאונד אשכים ובדיקת זרע- בבדיקת האולטראסאונד נמצא כי האשכים תקינים, יש הרחבת ורידים משמאל ויש ציסטה בגודל 4 ס"מ משמאל (הוריקוצל בדרגה 4 לפי הבדיקה הגופנית של האורולוג), קיבלתי גם את תוצאת בדיקת הזרע ושמה יש תוצאות מפתיעות מאוד ואני בהלם מתוצאת הבדיקה.
נפח דגימה , סמ"ק 2
צמיגות: תקינה
Ph : (ריק-לא רשום)
ריכוז: 0.9 מיליון
תנועה :0%
צורות פתולוגיות : 90%
תאור :
Head and neck pathology
תאים עגולים : (ריק-לא רשום)
אגלוטינציה: (ריק- לא רשום)
סיכום הבדיקה:
Severe OTA syndrome
אני הבנתי שיש לי בעיה חמורה בתאי הזרע, בריכוז, בתנועה ובצורה שלהם- רציתי לדעת האם הבעיה היא מולדת/גנטית או בגלל הוריקוצל ? אני יודע שהוריקוצל פוגע בייצור הזרע אבל לא בצורה שיש לי עכשיו בבדיקה-התנועה היא אפס והריכוז מאוד נמוך, אז מי האחראי כאן על הערכים הנמוכים של בדיקת הזרע? הוריקוצל או בעיה גנטית? או האם יש סיבה אחרת?
לציין כי אני לא מעשן, לא שותה אלכוהול, נולדתי בריא, ללא טמירות אשכים, במשפחה שלנו אין בעיות גנטיות לא בפוריות וגם לא במחלות אחרות-רק שאני חייב לציין כי מזה זמן רב (כ- 3-4 שנים אני במצב רוח לא טוב- כתוצאה מכמה בעיות שתקפו אותי - הייתה תקופה שהייתי כל הזמן במתח ולחץ במיוחד בתקופת הלימודים (אני עדיין לומד) בנוסף בכל פעם שיש לי בדיקה רפואית אני נכנס למתח אדיר וחרדה(אני מפחד בכל פעם שאני נכנס לבית חולים) וככה גם קרה בזמן ביצוע בדיקת הזרע וכתוצאה מכך אפילו לא הצלחתי להגיע לזקפה מלאה ואני חושב שנפח הדגימה הושפע לרעה מכך כי כאשר אני במצב רגוע יותר אז הנפח יותר גדול- אני לא יודע אם שאר ערכי הבדיקה גם הושפעו מכך שלא הצלחתי להגיע לזקפה מלאה- אבל לגבי הכמות אני כל כך בטוח שהיא יותר נמוכה מהכמות ה"טבעית" או ה"רגילה"
לציין כי הבדיקה נעשתה אחרי 6 ימי הימנעות- אני עושה את ניתוח הוריקוצל רק לאחר 4 חודשים מהיום בערך.
נא לעזור לי לדעת איפה הבעיה? למה ערכי הבדיקה מאוד נמוכים? מה הגורם לכך? האם יש צורך בבדיקות נוספות (בדיקה גנטית/בדיקות דם או כל דבר אחר )? על מנת לדעת מה הסיבה לערכים כל כך נמוכים
נא לציין לי אם הוריקוצל יכול לגרום לערכים כל כך נמוכים או יש עוד בעיה אצלי והערכים נמוכים כתוצאה משילוב של שתי בעיות שפוגעות בייצור ובאיכות הזרע
לא הבנתי לפי תוצאת הבדיקה- כמה תאי זרע (באחוזים) בעלי צורה תקינה יש לי? לא רשום אם הבדיקה לפי WHO או kruger
המון המון תודה
מתנצל על ההודעה הארוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצל
ד''ר אורי גור06/11/2009וריקוצל יכול לגרום לפגיעה חמורה בייצור הזרע.
הנפח לא גדול אך סביר.
אם יש 90% צורות פתולוגיות אז כנראה יש 10% צורות תקינות (נמוך לפי קרוגר וגם לפי WHO).
נהוג לשלוח 2 בדיקות - מציע לשלוח בדיקה נוספת (3-4 ימי המנעות) כדי לאמת את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך ד"ר גור
יונתן09/11/2009שלום
המון תודה על המענה המהיר
אני מודאג מכך שאני עקר, האם יש בסיס להניח הנחות כאלה? או שהדאגה שלי מיותרת?
כי אני יודע שוריקוצל פוגע בתנועתיות ובצורה של תאי הזרע אבל לא בריכוז- כי אצלי הריכוז מאוד מאוד נמוך ואני מודאג מכך שהבעיה אצלי לא רק בגלל הוריקוצל אלא יש בעיה חמורה יותר...
האם ידוע לכך שהוריקוצל פוגע גם בריכוז? כי זה נראה לי לא הגיוני שוריקוצל יגרום לכך שהריכוז הוא כל כך נמוך (0.9 מיליון)- לכן האם יש מקום לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצל
ד''ר אורי גור11/11/2009וריקוצל יכול בהחלט לפגוע גם בריכוז.
ראה המלצתי הקודמת לביצוע בדיקה חוזרת לאימות התוצאות.
אם דומות- מציע לפנות למומחה לאנדרולוגיה (פוריות הגבר) להפגת חששותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)