וריקוצלה

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• וריקוצלה
    ע
    22/11/2009

היי,

אני סובל מזה כשבוע בכאבים באשכים ואובחנתי כבעל וריקוצלה מינימלית לפני כ3 שנים בערך.

האם זה נכון שכאשר יש וריקוצלה יכול להגיע כאב לסירוגין, שבוע כן , חודש לא ,וככה בצורה אקראית ?

אני סובל גם מבטן נפוחה ויציאות לא סדירות, ואני לא בטוח אם יש קשר לכאבים או לא.

הומלץ לי ע"י אורולוג אחד לאחרונה לגשת לבדיקת זרע וע"י האורולוג הראשון שראה אותי לפני כשנתיים אמר שלא כדאי (יותר ממניע פסיכולוגי, במיוחד כי הדרגה שלי בזמנו לא היתה גבוהה- לא יודע מה היא היום).

האם כדאי לגשת או לא ? הבנתי גם שפותחה בארץ שיטה (גת וגורן) שמטפלת בוריקוצלה באחוזים מאד גבוהים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ע

ד''ר אורי גור
    24/11/2009

וריקוצל יכול לגרום לכאבים לסרוגין.
    יכולות להיות גם סיבות אחרות לכאבים באשכים ולכן מציע לגשת להיבדק
    נפיחות בבטן ויציאות לא סדירות ודאי אינן קשורות בוריקוצל- אז אולי ישנה סיבה אחרת?
    רצוי לדעת את גילך, מצב משפחתי ועוד על מנת להחליט אם דרושה בדיקת זרע
    ישנן מספר אפשרויות לטיפול בוריקוצל (בשיעורי הצלחה דומים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבי

ע
    25/11/2009

הוא שאני רווק , בן 25. כדאי לגשת לבדיקת זרע ?

השאלה היא האם יש טעם לגשת לבדיקת זרע היום, ובמידה שמגלים שאיכות הזרע לא מספקת לגשת לניתוח כבר כיום, או שאפשרי באותה מידה לחכות בעזרת השם לעתיד ואם יהיו בעיות בהבאת ילדים וכאלה, אז לגשת לבדיקת זרע ובמקרה הצורך לניתוח.

כלומר, האם מניעה מניתוח היום יכולה לגרום להדרדרות בוריקוצלה/איכות הזרע בעוד מספר שנים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ע

ד''ר אורי גור
    26/11/2009

התשובה לשאלה זו אינה חד משמעית.
    לדעתי יש מקום לטיפול בוריקוצל במידה ומשמעותי ומביא להפרעה בספירת הזרע , ולא לדחות עד למועד הפריון הרצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו