האם האשך נפגע?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• האם האשך נפגע?
    בחור
    02/12/2009

שלום,

יש לי וריקוצל (לפי איבחון האורולוג ו-us) ויש לי ציסטה גדולה בצד שמאל ( בגודל של 3.5 ס"מ לפי בדיקת ה- us, באפידידמוס שמאלי ניתן לראות ציסטה בגודל 3.5 ס"מ -ככה רשום בבדיקה ה- us) - לפני שני ימים הפעלתי לחץ עדין על הציסטה באמצעות האצבע ונגרם כתוצאה מכך כאבים באותה נקודה שהפעלתי את הלחץ וככל הנראה הכאב הקרין לאשך שמאלי (לא הצלחתי לדעת אם הכאב הקרין רק לאשך הוא שהוא נובע מהאשך- אבל גם אם הכאב נובע מהאשך ולא רק מקרין אליו אז הסיבה היא שאני לחצתי על הציסטה) האם ייתכן שנגרם נזק לאשך? כתוצאה מכך שאולי היה מגע בין הציסטה לבין האשך בעקבות הלחץ שהפעלתי על הציסטה?
    כלומר אני מודאג מכך שהיה מגע בין הציסטה לאשך ומגע זה גרם נזק לאשך ופגע בו כמו נזק לרקמות האשך או קרע באשך או כל דבר אחר- (כי מדובר בציסטה גדולה ולכן היא תופסת מקום גדול וכל נגיעה בה גורמת למגע עם האשך כי היא קרובה מאוד אליו)

לציין כי יום אחרי התעוררתי בבוקר ללא כאבים אבל עם מישוש האזור - שוב חזרו אותם כאבים עם תחושת צריבה בעור (אולי הצריבה היא פנימית) של שק האשכים (לא בכל העור של השק- רק באזור מוגבל)- האם האזור שלחצתי עליו הפך להיות רגיש או שמשהו בפנים התקלקל?או שהאשך נפגע?
    עד לרגע זה עדין יש כאבים.

לציין כי בדרך כלל כאשר אני לוחץ על הציסטה אז לא נגרם כתוצאה מכך כאבים- אבל הפעם אני לחצתי במקום אחר ,ואולי יש צד חד של הציסטה ואני לחצתי עליו...או אולי אני לחצתי על משהו אחר לגמרי שאני לא יודע מהו- אבל מה שבטוח שלא הפעלתי את הלחץ על האשך.

אשמח מאוד לקבל את עזרתך, אני מאוד לחוץ...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם האשך נפגע?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

מאוד לחוץ
    03/12/2009

רציתי להוסיף שהיום בעקבות ריצה בבוקר חזרו הכאבים באשך השמאלי והפעם הכאבים היו ממש באשך ולא בנקודה אחרת, לא מדובר על כאבים מאוד חזקים אבל הם הפריעו לי.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוץ

ד''ר נחום זילבר
    06/12/2009

אם אתה מטפל בעצמך לוחץ גושים וציסטות ואחר כך אתה מרגיש לחוץ, פנה בהקדם לאורולוג או לחדר מיון כדי לשלול פגיעה באזור האשך כאשר הכאבים מתמשכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו