מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תכיפות במתן שתןאבישי14/12/2009
שלום,
אני בן 27. מזה כשנתיים סובל מהליכה תכופה לשירותים. בתחילה אובחנה לי ערמונית גדושה וטופלתי ע"י אנטיביוטיקה. אך ההליכה התכופה לשירותים לא הפסיקה. במהלך החודשים תכיפות מתן השתן החמירה ואני הולך מידי כ20-30 דקות. בנוסף, בשעות הערב עד שאני נרדם תכיפות מתן השתן מתגברת. התחושה היא של לחץ נוראי ובלתי נסבל, אך יוצאת כמות שתן קטנה. אציין שלמרות הרגשת הלחץ, מתן השתן כרוך במאמץ.
במספר בדיקות שתן שביצעתי לא אובחן כלום (מלבד עודף אריטרוציטים בשתי בדיקות). בדיקת אולטרא-סאונד של כליות וכיס השתן הייתה תקינה. באולטרא-סאונד אשכים נמצאה ציסטה בראש האפידידימוס הימני (ע"פ אורולוג אין לזה משמעות).
בבדיקת זרימה (Uroflow) התקבלו התוצאות הבאות: VT-36sec, Voided Volume-266ml, MaxFlowRate-17.3ml/sec.
בביקור אחרון האורולוג הפנה אותי לבדיקת ציסטו-אורטרוגרפיה.
מה יכולה להיות הבעיה?
כמו כן האם הכרחי לבצע בדיקה זאת שלפי הבנתי היא לא נעימה וכואבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבישי
ד''ר נחום זילבר18/12/2009האורולוג מעוניין לדעת האם יש היצרות במעבר השתן בשופכה או הפרעות נעוספות באזור הגורמות לבעיותיך.
הבדיקה אינה נעימה אך אינה כואבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)